ხაჭოს ნამცხვრის რეცეპტი

ნაზი ხაჭოს ნამცხვრის რეცეპტი, რბილი ტექსტურით და ლიმონის არომატით, რომელიც მშვენიერი მსუბუქი დესერტია დღის ნებისმიერი დროისთვის.

ნამცხვრები
ხაჭოს ნამცხვარი

მომზადების წესი

1

ხაჭო მოათავსეთ საწურში და გააჩერეთ დაახლოებით 1 საათი, სანამ კარგად არ გაიწურება. გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსზე.

2

დიდ თასში მოათავსეთ ხაჭო, შაქარი, ფქვილი, ლიმონის წვენი, მარილი, კვერცხის გული, შესქელებული და ჩვეულებრივი რძე და კარგად აურიეთ.

3

ცალკე თასში კარგად ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და შეურიეთ ხაჭოს ნარევს, სანამ გლუვი არ გახდება და ჩაასხით ნამცხვრის ფორმაში.

4

გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში წინასწარ გახურებულ ღუმელში. შეამცირეთ ღუმელის ტემპერატურა 175 გრადუსამდე და განაგრძეთ ცხობა 25 წუთის განმავლობაში.

5

ხაჭოს ნამცხვარი გააგრილეთ და მოათავსეთ მაცივარში მინიმუმ 2 საათით, უკეთესი არომატისთვის კი 1 დღით.

დრო3სთ 50წთ
პორცია16
კალორია220
ინგრედიენტები
  • 450 გრ ხაჭო
  • 1 ჭიქა თეთრი შაქარი
  • 3 ს/კ უნივერსალური ფქვილი
  • 1 ჩ/კ ახალი ლიმონის წვენი
  • 1 მწიკვი მარილი
  • 3 კვერცხის გული და ცილა
  • 350 მლ შესქელებული რძე
  • 1 ½ ჭიქა რძე
  • 2 ნამცხვრის ფორმა