ხაჭოს ნამცხვრის რეცეპტი
ნაზი ხაჭოს ნამცხვრის რეცეპტი, რბილი ტექსტურით და ლიმონის არომატით, რომელიც მშვენიერი მსუბუქი დესერტია დღის ნებისმიერი დროისთვის.
მომზადების წესი
1
ხაჭო მოათავსეთ საწურში და გააჩერეთ დაახლოებით 1 საათი, სანამ კარგად არ გაიწურება. გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსზე.
2
დიდ თასში მოათავსეთ ხაჭო, შაქარი, ფქვილი, ლიმონის წვენი, მარილი, კვერცხის გული, შესქელებული და ჩვეულებრივი რძე და კარგად აურიეთ.
3
ცალკე თასში კარგად ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და შეურიეთ ხაჭოს ნარევს, სანამ გლუვი არ გახდება და ჩაასხით ნამცხვრის ფორმაში.
4
გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში წინასწარ გახურებულ ღუმელში. შეამცირეთ ღუმელის ტემპერატურა 175 გრადუსამდე და განაგრძეთ ცხობა 25 წუთის განმავლობაში.
5
ხაჭოს ნამცხვარი გააგრილეთ და მოათავსეთ მაცივარში მინიმუმ 2 საათით, უკეთესი არომატისთვის კი 1 დღით.
დრო3სთ 50წთ
პორცია16
კალორია220
ინგრედიენტები
- 450 გრ ხაჭო
- 1 ჭიქა თეთრი შაქარი
- 3 ს/კ უნივერსალური ფქვილი
- 1 ჩ/კ ახალი ლიმონის წვენი
- 1 მწიკვი მარილი
- 3 კვერცხის გული და ცილა
- 350 მლ შესქელებული რძე
- 1 ½ ჭიქა რძე
- 2 ნამცხვრის ფორმა