ხილის ტორტის რეცეპტი

ტკბილი და რბილი ხილის ტორტის რეცეპტი, რომელიც არის შესანიშნავი საზაფხულო ნამცხვარი მორთული სხვადასხვა ხილით და ფაფუკი კრემით.

ტორტები
ხილის ტორტი

მომზადების წესი

1

ორ საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და წაუსვით ცხიმი. ღუმელი გაათბეთ 200°C-ზე.

2

ჩაყარეთ შაქარი და კარაქი თასში და ურიეთ სანამ ფუმფულა მასას არ მიიღებთ. ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხი.

3

კარაქისა და შაქრის ნარევს დაუმატეთ 1 ს/კ კვერცხის ნარევი, ათქვიფეთ და ნელ-ნელა დაამატეთ დარჩენილი მასა. ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

4

ბოლოს დაამატეთ ფქვილი და კარგად მოზილეთ ცომი. შემდეგ მოათავსეთ ცომი საცხობ ფორმებში და გამოაცხვეთ 20-25 წუთის მანძილზე. დასრულების შემდეგ გამოიღეთ და გააგრილეთ.

5

ამასობაში, თასში მოათავსეთ კრემი და საკონდიტრო შაქარი. ათქვიფეთ მკვრივი კრემის მისაღებად. დაჭერით სასურველი ხილი (მოცვი, მარწყვი, ჟოლო, ატამი).

6

ხილის ტორტის ერთ ცომს წაუსვით კრემი და მოაყარეთ ხილი, ზემოდან დაადეთ ცომის მეორე ნაჭერი და მოაყარეთ დარჩენილი ხილი. შეგიძლიათ კრემი წაუსვათ გვერდებზეც.

დრო50 წთ
პორცია6
კალორია600
ინგრედიენტები
  • 250 გრ შაქარი
  • 3 ს/კ საკონდიტრო შაქარი
  • 250 გრ კარაქი
  • 5 კვერცხი
  • 250 გრ ფქვილი
  • 250 მლ ორმაგი კრემი
  • ხილი