მარწყვის ტორტის რეცეპტი

ტკბილი და ფუმფულა მარწყვის ტორტის რეცეპტი, რომელიც შესანიშნავი დესერტია სხვადასხვა დღესასწაულისთვის ან განსაკუთრებული დღეებისთვის.

ტორტები
მარწყვის ტორტი

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსზე და საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ ფქვილი.

2

შაქარი, კარაქი და მარწყვის ჟელატინი ერთად ავთქვიფოთ თასში, სანამ მსუბუქი და ფუმფულა გახდება. დაუმატეთ კვერცხები სათითაოდ, ყოველი დამატების შემდეგ კარგად ათქვიფეთ.

3

ცალკე აურიეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი და დაამატეთ კარაქის ნარევს რძესთან ერთად. შემდეგ შეურიეთ მარწყვის პიურე და ვანილი.

4

მომზადებული ცომი გადაანაწილეთ საცხობ ფორმებში და გამოაცხვეთ დაახლოებით 25-30 წუთი. მარწყვის ტორტი გამოცხობის შემდეგ გააციეთ.

დრო1 სთ
პორცია14
კალორია380
ინგრედიენტები
  • 2 ჭიქა თეთრი შაქარი
  • 1 ჭიქა კარაქი
  • 80 მლ მარწყვის ჟელატინი
  • 4 დიდი კვერცხი
  • 2 ¾ ჭიქა ნამცხვრის ფქვილი
  • 2 ½ ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 1 ჭიქა რძე
  • ½ ჭიქა მარწყვის პიურე
  • 1 ს/კ ვანილის ექსტრაქტი