ბრაუნის რეცეპტი
ბრაუნი არის გემრიელი, რბილი და კრემისებრი დესერტი, რომლის მომზადებაც საკმაოდ მარტივია. წარმოდგენილი ბრაუნის რეცეპტი გთავაზობთ იდეალურ ინსტრუქციას მის მოსამზადებლად.
მომზადების წესი
გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსზე. საცხობ ფორმას შეასხურეთ არაწებოვანი სპრეი, გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და კვლავ შეასხურეთ. ეს გააადვილებს გამოცხობის შემდეგ ბრაუნის ამოღებას.
დიდ თასში ათქვიფეთ გამდნარი კარაქი, თეთრი და ყავისფერი შაქარი. ათქვიფეთ სანამ შაქარი არ გაიხსნება. დაუმატეთ კვერცხები და ვანილის ექსტრაქტი, სანამ არ გახდება გლუვი და ერთგვაროვანი.
ფქვილი და კაკაო გაცერით, დაუმატეთ მარილი და ესპრესო ფხვნილი და ურიეთ სანამ კარგად არ შეერევა ერთმანეთს. მოაყარეთ 1 ჭიქა დაჭრილი შოკოლადი. შემდეგ კი თანაბრად გადაანაწილეთ მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე და ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი შოკოლადი.
შედგით საცხობი ფირფიტა ღუმელში, შუა თაროზე და დაელოდეთ 25-30 წუთი. ბოლოს კი, გამოიღეთ ღუმელიდან და გააგრილეთ სანამ კვადრატებად დაჭრით. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ მოაყაროთ ცოტაოდენი ზღვის მარილი.
- 1 ჭიქა გამდნარი კარაქი
- 1 ჭიქა თეთრი შაქარი
- 1 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
- 4 კვერცხი
- 1 ს/კ ვანილის ექსტრაქტი
- 1 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
- 1 ჭიქა უშაქრო კაკაოს ფხვნილი
- 1 ჩ/კ ესპრესო ფხვნილი
- 1 ჩ/კ კოშერის მარილი
- 1 ¼ ჭიქა დაჭრილი შოკოლადი