კრეპის რეცეპტი
ეს მარტივი კრეპის რეცეპტი დაგეხმარებათ სულ რამდენიმე წუთში მოამზადოთ უგემრიელესი დესერტი, რომელიც მზადდება ჩვეულებრივი ინგრედიენტებისგან.
მომზადების წესი
1
დიდ თასში ათქვიფეთ კვერცხი, რძე, წყალი და მარილი. დაუმატეთ ფქვილი და კარაქი და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მისაღებად.
2
გააცხელეთ ოდნავ ზეთიანი ტაფა საშუალო ცეცხლზე. დაასხით ათქვეფილი მასა ტაფაზე, დაახლოებით 1/4 ჭიქა თითოეული კრეპისთვის. ეცადეთ, რომ ცომი მთლიან ზედაპირზე გადანაწილდეს.
3
როდესაც ცომის ზედა მხარე გაშრება და ქვედა მიიღებს მოყავისფრო ფერს, გადააბრუნეთ სანამ მეორე მხარეც არ დაიბრაწება. თითო გვერდს სჭირდება 1-2 წუთი.
4
კრეპი სასურველია მირთვათ ტოპინგთან ერთად – ტკბილი სიროფი, კრემი, გამდნარი შოკოლადი, თაფლი, მარწყვი, მაყვალი და სხვა.
დრო30წთ
პორცია8
კალორია216
ინგრედიენტები
- 2 დიდი კვერცხი
- 1/2 ჭიქა რძე
- 1/2 ჭიქა წყალი
- 1/4 ჩ/კ მარილი
- 1 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
- 2 ს/კ კარაქი, გამდნარი