მწვანე ლობიო ნიგვზით
მწვანე ლობიო ნიგვზით, რეცეპტი რომლის დახმარებითაც შეძლებთ მოამზადოთ არომატული და გემრიელი კერძი მთელი ოჯახისთვის.
მომზადების წესი
1
მწვანე ლობიო გარეცხეთ, მოჭერით ღეროს ბოლოები და დატეხეთ. ჩაყარეთ ქვაბში, დაამატეთ ორჯერ მეტი წყალი და მოხარშეთ.
2
მოხარშვის შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი პომიდვრები და განაგრძეთ ხარშვა დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
3
ამასობაში, ტაფაზე მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და გატარებული ნიგოზი, 5 წუთით. ნიგვზიანი ხახვი დაუმატეთ მწვანე ლობიოს და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე. კარგად ამოურიეთ.
4
გარეცხეთ შაშკვლავი და გააცალეთ ფოთლები. დაჭერით წვრილად და ჩაამატეთ ქვაბში, მარილთან ერთად. მწვანე ლობიო ნიგვზით მზად არის.
დრო1 სთ 40 წთ
პორცია4
კალორია250
ინგრედიენტები
- 500 გრ მწვანე ლობიო
- 70 გრ ნიგოზი
- 150 გრ ჩერი პომიდორი
- 40 გრ შაშკვლავი
- 4 კბილი ნიორი
- 2 თავი ხახვი
- 150 მლ ზეთი