ფახლავას რეცეპტი

მარტივი ფახლავას რეცეპტი, აღმოსავლური ტკბილეული, რომელიც დაამშვენებს ყველა სუფრას, იქნება ეს დღესასწაული თუ ჩვეულებრივი დღე.

ნამცხვრები
ფახლავა

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსზე და საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი. ასევე, ერთმანეთში აურიეთ დაჭრილი თხილი და დარიჩინი.

2

გახსენით ფილო და გაჭერით შუაზე. გადააფარეთ დანესტილი ტილო, რომ არ გამოშრეს.

3

საცხობ ფორმაზე მოათავსეთ ფილოს 2 ფურცელი, წაუსვით გამდნარი კარაქი და ზემოდან მოაყარეთ 2-3 სუფრის კოვზი თხილის და დარიჩინის ნაზავი. გაიმეორეთ იგივე საფეხური 6 ფენის მისაღებად.

4

ამის შემდეგ დაჭერით რომბის ან კვადრატის ფორმებად, რაოდენობა დამოკიდებულია ზომებზე. გამოაცხვეთ ღუმელში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი, დაახლოებით 50 წუთი.

5

ამასობაში, აურიეთ შაქარი და წყალი პატარა ქვაბში საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შეურიეთ თაფლი, ვანილი და ლიმონის ცედრა. შეამცირეთ სითბო და ადუღეთ 20 წუთი.

6

გამოიღეთ ფახლავა ღუმელიდან და მოასხით სიროფი. მიირთვით ცივი და შეინახეთ დახურვის გარეშე.

დრო1 სთ 20 წთ
პორცია36
კალორია200
ინგრედიენტები
  • 450 გრ თხილი
  • 1 ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
  • 1 პაკეტი ფილოს ცომი
  • 1 ჭიქა კარაქი
  • 1 ჭიქა თეთრი შაქარი
  • 1 ჭიქა წყალი
  • ½ ჭიქა თაფლი
  • 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 1 ჩ/კ გახეხილი ლიმონის ცედრა