რიზოტოს რეცეპტი

კლასიკური რიზოტოს რეცეპტი, იტალიური კერძი რომელიც მზადდება მოხარშული ბრინჯის და ქათმის ბულიონისგან და არის ძალიან გემრიელი.

კერძები
კლასიკური რიზოტო

მომზადების წესი

1

ქათმის ბულიონი მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეამცირეთ სითბო ყველაზე დაბალ ტემპერატურაზე.

2

მეორე ქვაბში მოათავსეთ 2 ს/კ კარაქი, ზეთი, დაჭრილი ხახვი, მარილი და მოხრაკეთ დაბალ ცეცხლზე, 5-6 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ ნიორი და მოურიეთ 30 წამი.

3

ჩაამატეთ ბრინჯი, მოუმატეთ ცეცხლს და მუდმივად ურიეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ ბრინჯი არ გახდება გამჭვირვალე. ჩაასხით ღვინო და განაგრძეთ მორევა 2 წუთით.

4

დაუმატეთ ერთი ჩამჩა ქათმის ბულიონი და განაგრძეთ მორევა, სანამ კარგად არ შეიწოვება. განაგრძეთ თითო-თითო ჩამჩა ბულიონის დამატება, რათა სითხე მთლიანად შეიწოვოს ბრინჯმა.

5

მას შემდეგ, რაც ბრინჯი სასურველ კონსისტენციას მიიღებს, დაამატეთ 2 ს/კ კარაქი და ახლად გახეხილი პარმეზანი. გემოვნებით მოაყარეთ მარილი და პილპილი. რიზოტო შეგიძლიათ მორთოთ წიწაკით და ოხრახუშით.

დრო35 წთ
პორცია8
კალორია320
ინგრედიენტები
  • 4 ს/კ უმარილო კარაქი
  • 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • 1/2 ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 1/2 ჩ/კ ზღვის მარილი
  • 1.6 ლ ქათმის ბულიონი
  • 400 გრ ბრინჯი არბორიო
  • 240 მლ მშრალი თეთრი ღვინო
  • 50 გრ პარმეზანი
  • შავი პილპილი
  • 1 ს/კ ოხრახუში