ტირამისუს რეცეპტი
ტირამისუ არის ცნობილი იტალიური დესერტი, რომლის დამზადებაც მოითხოვს საკმაო ყურადღებას. თუმცა, ჩვენი ტირამისუს რეცეპტი მოგცემთ შესაძლებლობას მარტივად მოამზადოთ ეს უგემრიელესი დესერტი.
მომზადების წესი
საშუალო ზომის ჯამში კარგად ათქვიფეთ კვერცხის გული და შაქარი. დაამატეთ რძე, ათქვიფეთ და მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, გამუდმებით ურიეთ ადუღებამდე.
ადუღეთ 1 წუთი, შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან გასაციებლად, კარგად შეფუთეთ და შედგით მაცივარში 1 საათით.
ნაღები და ვანილი ათქვიფეთ საშუალო თასში მიქსერით, სანამ არ მიიღებთ მყარ მასას.
გამოიღეთ კვერცხის გულის მიქსი მაცივრიდან, დაუმატეთ ყველი და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
პატარა თასში ერთმანეთს შეურიეთ ყავა და რომი და მიღებული მასა მოასხით სავოიარდს. დასველებული სავოიარდის ½ მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე.
მასკარპონეს ნარევის 1/2 წაუსვით სავოიარდს, შემდეგ ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კრემის 1/2. გაიმეორეთ პროცესი დამატებითი ფენისთვის და ზემოდან მოაყარეთ კაკაო.
ბოლოს კი შეფუთეთ ტირამისუ, შედგით მაცივარში 4-6 საათით, რის შემდეგაც შეგიძლიათ მიირთვათ.
- 6 კვერცხის გული
- ¾ ჭიქა თეთრი შაქარი
- ⅔ ჭიქა რძე
- 1 ¼ ჭიქა კრემი
- ½ ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
- 450 გრ ყველი მასკარონე
- ¼ ჭიქა მოდუღებული ყავა
- 2 ს/კ რომი
- 2 შეკვრა სავოიარდი
- 1 ს/კ უშაქრო კაკაოს ფხვნილი