უზბეკური ფლავის რეცეპტი

უგემრიელესი უზბეკური ფლავის რეცეპტი, რომელიც მზადდება ცხვრის ხორცისგან, ბრინჯისგან, ბოსტნეულისგან და არის ძალიან არომატული.

კერძები
უზბეკური ფლავი

მომზადების წესი

1

მოათავსეთ ბასმატის ბრინჯი დიდ თასში, დაფარეთ თბილი წყლით და გადადგით. ამასობაში, გარეცხეთ ინგრედიენტები და აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი.

2

ქვაბში გააცხელეთ მცენარეული ზეთი მაღალ ცეცხლზე და დაამატეთ ცხვრის ხორცი. ხარშეთ 10 წუთი, თანაბრად შებრაწვამდე. დაამატეთ ხახვი და განაგრძეთ ხარშვა კიდევ 10 წუთი.

3

დაამატეთ სტაფილო, მოურიეთ და ხარშეთ სტაფილოს დარბილებამდე. დაუმატეთ კოწახური, ძირა, ქინძი და წიწაკის მარცვლები. ჩააგდეთ მთლიანი ნიორი, მოურიეთ, დააფარეთ თავსახური და დაბალ ცეცხლე ხარშეთ ნახევარი საათი.

4

გადაწურეთ ბრინჯი და დაამატეთ ნახარშში, ხორცის ზედაპირზე. ნელ-ნელა დაასხით 2 ჭიქა მდუღარე წყალი და არ მოურიოთ. ბოლოს, მოაყარეთ მარილი.

5

შეამცირეთ სითბო, დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ ბრინჯის დარბილებამდე და სითხის შეწოვამდე, დაახლოებით 20 წუთი. ბოლოს კარგად აურიეთ და მიირთვით უზბეკური ფლავი.

დრო2 სთ
პორცია8
კალორია480
ინგრედიენტები
  • 2 ჭიქა ბრინჯი ბასმატი
  • 4 თავი ნიორი
  • ½ ჭიქა მცენარეული ზეთი
  • 900 გრ ცხვრის ხორცი
  • 2 ხახვი
  • 5 სტაფილო
  • ½ ჭიქა კოწახური
  • 2 ს/კ ძირას თესლი
  • 2 ს/კ ქინძის თესლი
  • 1 ჩ/კ შავი პილპილის მარცვლები
  • 2 ს/კ მარილი