მარწყვის ტორტის რეცეპტი
ტკბილი და ფუმფულა მარწყვის ტორტის რეცეპტი, რომელიც შესანიშნავი დესერტია სხვადასხვა დღესასწაულისთვის ან განსაკუთრებული დღეებისთვის.
მომზადების წესი
1
გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსზე და საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ ფქვილი.
2
შაქარი, კარაქი და მარწყვის ჟელატინი ერთად ავთქვიფოთ თასში, სანამ მსუბუქი და ფუმფულა გახდება. დაუმატეთ კვერცხები სათითაოდ, ყოველი დამატების შემდეგ კარგად ათქვიფეთ.
3
ცალკე აურიეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი და დაამატეთ კარაქის ნარევს რძესთან ერთად. შემდეგ შეურიეთ მარწყვის პიურე და ვანილი.
4
მომზადებული ცომი გადაანაწილეთ საცხობ ფორმებში და გამოაცხვეთ დაახლოებით 25-30 წუთი. მარწყვის ტორტი გამოცხობის შემდეგ გააციეთ.
დრო1 სთ
პორცია14
კალორია380
ინგრედიენტები
- 2 ჭიქა თეთრი შაქარი
- 1 ჭიქა კარაქი
- 80 მლ მარწყვის ჟელატინი
- 4 დიდი კვერცხი
- 2 ¾ ჭიქა ნამცხვრის ფქვილი
- 2 ½ ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 1 ჭიქა რძე
- ½ ჭიქა მარწყვის პიურე
- 1 ს/კ ვანილის ექსტრაქტი
მსგავსი რეცეპტები
შოკოლადის ტორტი
45 წთ
8
ჟელეს ტორტი
8 სთ 30 წთ
10
ხილის ტორტი
50 წთ
6
ჩინური ტორტი
1 სთ 55 წთ
12