ბლინების რეცეპტი

ბლინების რეცეპტი, რომლის დახმარებითაც მიიღებთ მსუბუქ, თხელ და ელასტიურ კონსისტენციას, რომლებიც იდეალურია როგორც ტკბილი, ისე ნებისმიერი სხვა შიგთავსისთვისაც.

ცომეული
ბლინების მარტივი რეცეპტი

მომზადების წესი

1

დიდ ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი, დაუმატეთ შაქარი და მარილი და კარგად აურიეთ. ასევე ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ რძე და ისიც აურიეთ.

2

თანდათანობით ჩაასხით რძიანი ნარევი ფქვილში, მუდმივად ურიეთ რომ არ წარმოიქმნას სიმყარეები. დაუმატეთ გამდნარი (მაგრამ არა ცხელი) კარაქი და კარგად აურიეთ.

3

გაფილტრეთ ცომი წვრილი საცერით, რომ მიიღოთ გლუვი, ერთგვაროვანი მასა.

4

დააყოვნეთ ცომი ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში. ეს დაეხმარება ფქვილს უკეთ გაჯირჯვდეს და ბლინები უფრო ელასტიური გახდება.

5

გაახურეთ  ტაფა საშუალო ცეცხლზე და ოდნავ შეზეთეთ (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქაღალდის ხელსახოცი ზედმეტი ზეთის მოსაშორებლად).

6

აიღეთ დაახლოებით 60-70 მლ ცომი (1/4 ჭიქა) და ჩაასხით ტაფის ცენტრში. სწრაფად დაატრიალეთ ტაფა, რომ ცომმა დაფაროს მთელი ზედაპირი თხელ ფენად.

დააყოვნეთ დაახლოებით 1-2 წუთი, სანამ კიდეები არ დაიწყებს აწევას და ზედაპირი არ გახდება მშრალი.

7

ფრთხილად გადმოაბრუნეთ ბლინი მეორე მხარეს 30-40 წამი. გადაიტანეთ მზა ბლინი თეფშზე და გააგრძელეთ დანარჩენი ცომის გამოცხობა.

დრო1სთ 5წთ
პორცია8-10
კალორია90
ინგრედიენტები
  • 250 გრ ფქვილი
  • 500 მლ რძე
  • 2 კვერცხი
  • 50 გრ გამდნარი კარაქი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 1/4 ჩ/კ მარილი
  • ზეთი ტაფის შესაზეთად