ბორშის რეცეპტი

ბორში არის უგემრიელესი უკრაინული ჭარხლის წვნიანი. ბორშის ეს რეცეპტი დაგეხმარებათ მოამზადოთ ავთენტური წვნიანი მარტივი ინსტრუქციების დახმარებით.

წვნიანი
ბორში

მომზადების წესი

1

დაქუცმაცებული ძეხვი მოათავსეთ ტაფაში და დადგით საშუალო ცეცხლზე. შეწვის დროს მოურიეთ და როდესაც მიიღებს ვარდისფერ შეფერილობას, გადადგით.

2

დიდი ქვაბი ნახევრად შეავსეთ წყლით და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაამატეთ ძეხვი, დაახურეთ თავსახური და გააგრძელეთ დუღილი.

3

დაამატეთ ჭარხალი და ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ სტაფილო და კარტოფილი და განაგრძეთ ხარშვა, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება, კიდევ 10 წუთი. დაამატეთ კომბოსტო და პომიდორი.

4

ტაფაში ჩაასხით ზეთი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. დაუმატეთ ხახვი და მოშუშეთ დარბილებამდე. აურიეთ ტომატის პასტა და დარჩენილი 3/4 ჭიქა წყალი, სანამ კარგად არ შეერევა. შემდეგ კი გადაიტანეთ ქვაბში.

5

წვნიანს დაუმატეთ ნიორი, დაახურეთ თავსახური და გამორთეთ ცეცხლი. გააჩერეთ 5 წუთი. შეურიეთ შაქარი და მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

6

მომზადებული ბორში გადაიტანეთ ღრმა თეფშებში, მოასხით არაჟანი, მოაყარეთ კამა და მიირთვით.

დრო1სთ 5წთ
პორცია10
კალორია257
ინგრედიენტები
  • 450 გრ ღორის ხორცი
  • 3 ჭარხალი, გახეხილი
  • 3 სტაფილო, გახეხილი
  • 3 კარტოფილი, კუბიკებად დაჭრილი
  • 1/2 კომბოსტო, წვრილად დაჭრილი
  • 1 ჭიქა დაჭრილი პომიდორი, გადაწურული
  • 1 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 1 ხახვი, დაჭრილი
  • 170 გრ ტომატის პასტა
  • 8 ჭიქა წყალი
  • 3 კბილი ნიორი, დაჭრილი
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • მარილი და პილპილი
  • 1/2 ჭიქა არაჟანი
  • დაჭრილი კამა ან ოხრახუში