ჩაქაფულის რეცეპტი

ყველასათვის საყვარელი ჩაქაფულის რეცეპტი, რომელიც არის უგემრიელესი კერძი ტყემლის არომატით, თუმცა შეიძლება ალუჩის გამოყენებაც.

კერძები
ჩაქაფული

მომზადების წესი

1

დაჭერით ბატკნის ხორცი და მოათავსეთ ქვაბში. დაასხით თეთრი ღვინო და ხარშეთ დაბალ ტემპერატურაზე 15–20 წუთის განმავლობაში. ზოგჯერ მოურიეთ.

2

ამასობაში, წვრილად დაჭერით ტარხუნის ფოთლები, ხახვი, ქინძი, მწვანე წიწაკა და ნიორი დაჭყლიტეთ.

3

დაჭრილი ინგრედიენტები, ნიორი და ტყემალი ჩაყარეთ ხორციან ქვაბში, დაამატეთ 1 ლიტრი წყალი, დააფარეთ თავსახური და 1 საათი ხარშეთ დაბალ ტემპერატურაზე.

4

შიგადაშიგ ურიეთ და მოხარშვის შემდეგ დაუმატეთ მარილი გემოვნებით. შეგიძლიათ ჩაქაფული მიირთვათ შოთის პურთან ერთად.

დრო1 სთ 45 წთ
პორცია6
კალორია300
ინგრედიენტები
  • 700 გრ ბატკნის ხორცი
  • 200 გრ ტარხუნა
  • 2 მწვანე წიწაკა
  • 150 გრ ტყემალი
  • 200 გრ მწვანე ხახვი
  • 150 გრ ქინძი
  • 200 მლ თეთრი ღვინო
  • 30 გრ ნიორი
  • მარილი