ეკლერის რეცეპტი

მარტივად მოსამზადებელი უგემრიელესი ეკლერის რეცეპტი – სავსე ვანილის კრემით და ზემოდან მოსხმული შოკოლადით. მიირთვით ეს გემრიელი დესერტი ყავასთან ან ჩაისთან ერთად.

დესერტები
სამი ეკლერი შავ თეფშზე

მომზადების წესი

1

თასში აურიეთ შაქარი, კვერცხის გული და ვანილი, თანდათან ამატეთ ფქვილი, რომ მიიღოთ გლუვი მასა. დაამატეთ ცხელი რძე და კარგად მოურიეთ. მიღებული მასა დადგით მაღალ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გასქელდება.

2

ღუმელი გააცხელეთ 200-220 გრადუსზე. აადუღეთ რძის, კარაქის და წყლის ნაზავი, დაამატეთ ფქვილი, შაქარი და მარილი და ათქვიფეთ გლუვი ცომის მისაღებად. გააგრილეთ, დაამატეთ კვერცხი და კიდევ მოურიეთ.

3

ჩაასხით მიქსტურა საკონდიტრო ტომარაში და ეკლერის ფორმები დაასხით გაცხელებულ საცხობ ფირფიტაზე, ერთმანეთის დაშორებით. ფირფიტები მოათავსეთ ღუმელის ზედა უჯრაზე და გამოაცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში, 180-200 გრადუსზე.

4

ამის შემდეგ, თითოეულ ფუნთუშას ბოლოში გაუკეთეთ ხვრელი, ამოაბრუნეთ და შეაბრუნეთ ღუმელში 5 წუთის განმავლობაში. გააგრილეთ, კრემი კიდევ ერთხელ აურიეთ რომ გახდეს სქელი, და საკონდიტრო ტომრის დახმარებით ამოავსეთ ფუნთუშები კრემით.

5

გაადნეთ 100 გრ შოკოლადი და 25 გრ კარაქი ცეცხლგამძლე თასში, გადმოდგით ცეცხლიდან და შეურიეთ 75 მლ ორმაგი ნაღები და 1 ს/კ შაქარი. ოდნავ გაგრილების შემდეგ მოასხით ეკლერის ფუნთუშებს. გააციეთ და მიირთვით.

დრო1სთ 45წთ
პორცია24
კალორია155
ინგრედიენტები
  • 200 გრ ფქვილი
  • 425 მლ რძე
  • 125 გრ კარაქი
  • 4 კვერცხი
  • 50 გრამი შაქარი
  • 2 კვერცხის გული
  • 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 4 ს/კ სიმინდის ფქვილი
  • 375 მლ ორმაგი კრემი
  • 100 გრ შოკოლადი
  • 1 ს/კ შაქრის პუდრი

მსგავსი რეცეპტები