იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი
იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი, მოამზადეთ ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთი გამორჩეული ცომეული მარტივად.
მომზადების წესი
აურიეთ რძე, შაქარი, საფუარი და გააჩერეთ 5-10 წუთი. ფქვილი და მარილი ათქვიფეთ დიდ თასში, დაუმატეთ კვერცხი, რძე და საფუვრის ნაზავი და ზეთი. ურიეთ სქელი ცომის მისაღებად.
მოზილეთ ცომი და გადაიტანეთ ზეთიან თასში, გადააფარეთ ნესტიანი ტილო და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 1-2 საათით.
ამასობაში, ორივე ყველი გახეხეთ და მოათავსეთ დიდ თასში. დაუმატეთ კვერცხი და მოურიეთ ერთიანი მასის მისაღებად.
გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე და საცხობი ფურცელი პერგამენტის ქაღალდით მოათავსეთ ღუმელის ცენტრში. ცომი გააბრტყელეთ ფქვილიან ზედაპირზე და მიეცით წრიული ფორმა, დაახლოებით 4-5 მილიმეტრის სისქის.
ყველის შიგთავსი მოათავსეთ ცომის ცენტრში, შეკარით კარგად და გააბრტყელეთ. იმერული ხაჭაპური მოათავსეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ 10-15 წუთის განმავლობაში.
- 200 გრ იმერული ყველი
- 100 გრ სულგუნი
- 75 მლ თბილი რძე
- 1 ჩ/კ შაქარი
- 1 ჩ/კ საფუარი
- 200 გრ უნივერსალური ფქვილი
- ½ ჩ/კ მარილი
- 2 დიდი კვერცხი
- 1 ს/კ მზესუმზირას ზეთი