იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი

იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი, მოამზადეთ ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთი გამორჩეული ცომეული მარტივად.

ცომეული
იმერული ხაჭაპური

მომზადების წესი

1

აურიეთ რძე, შაქარი, საფუარი და გააჩერეთ 5-10 წუთი. ფქვილი და მარილი ათქვიფეთ დიდ თასში, დაუმატეთ კვერცხი, რძე და საფუვრის ნაზავი და ზეთი. ურიეთ სქელი ცომის მისაღებად.

2

მოზილეთ ცომი და გადაიტანეთ ზეთიან თასში, გადააფარეთ ნესტიანი ტილო და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 1-2 საათით.

3

ამასობაში, ორივე ყველი გახეხეთ და მოათავსეთ დიდ თასში. დაუმატეთ კვერცხი და მოურიეთ ერთიანი მასის მისაღებად.

4

გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე და საცხობი ფურცელი პერგამენტის ქაღალდით მოათავსეთ ღუმელის ცენტრში. ცომი გააბრტყელეთ ფქვილიან ზედაპირზე და მიეცით წრიული ფორმა, დაახლოებით 4-5 მილიმეტრის სისქის.

5

ყველის შიგთავსი მოათავსეთ ცომის ცენტრში, შეკარით კარგად და გააბრტყელეთ. იმერული ხაჭაპური მოათავსეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ 10-15 წუთის განმავლობაში.

დრო1 სთ 25 წთ
პორცია4
კალორია460
ინგრედიენტები
  • 200 გრ იმერული ყველი
  • 100 გრ სულგუნი
  • 75 მლ თბილი რძე
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • 1 ჩ/კ საფუარი
  • 200 გრ უნივერსალური ფქვილი
  • ½ ჩ/კ მარილი
  • 2 დიდი კვერცხი
  • 1 ს/კ მზესუმზირას ზეთი