ისპანახის ფხლის რეცეპტი
უგემრიელესი და უნიკალური ქართული ისპანახის ფხლის რეცეპტი, მარტივად მოსამზადებელი, ყოველთვის სასიამოვნო და მსუბუქი სალათა.
მომზადების წესი
1
დიდი ქვაბით წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაამატეთ ისპანახი, ურიეთ და ხარშეთ ერთი წუთი და შემდეგ კარგად გაწურეთ.
2
ხორცის საკეპ მანქანაში გაატარეთ ნიორი და ნიგოზი, ისე რომ მიიღოთ სველი ქვიშის მაგვარი მასა.
3
დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ისპანახი და ქინძი და კარგად შეურიეთ ერთმანეთში ისე, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.
4
დაუმატეთ ძმარი, ქინძის თესლი, უცხო სუნელი, წიწაკა, ზეთი და აურიეთ. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
5
დააფარეთ თავსახური და ისპანახის ფხალი შედგით მაცივარში ერთი საათით. მირთმევამდე მოაყარეთ ბროწეული.
დრო1 სთ 10 წთ
პორცია6
კალორია150
ინგრედიენტები
- 300 გრ ისპანახი
- 50 გრ გარჩეული ნიგოზი
- 2 კბილი ნიორი
- 25 გრ ქინძი
- 2 ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი
- ½ ჩ/კ დაფქული ქინძის თესლი
- ½ ჩ/კ უცხო სუნელი
- ¼ ჩ/კ წითელი წიწაკა
- 60 მლ ზეთი
- ბროწეულის მარცვლები