ხაშლამის რეცეპტი
ტრადიციული ქართული ხაშლამის რეცეპტი, რომელიც დაგეხმარებათ მარტივად მოამზადოთ ეს პოპულარული და უგემრიელესი ხორცის კერძი.
მომზადების წესი
საქონლის ხორცი გარეცხეთ, დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად, ჩაყარეთ ხორცი დიდ ქვაბში, დაასხით იმდენი წყალი, რომ 2/3-ით დაფაროს და მიიყვანეთ დუღილამდე. როგორც კი ადუღდება, მოხადეთ ქაფი და გადაღვარეთ ეს პირველი ნახარში.
დაამატეთ გაფცქვნილი და მთლიანი ხახვი, პილპილი, დაფქული რეჰანი და დაფნის ფოთლები, დაფარეთ წყლით და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში. პერიოდულად ამოურიეთ და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ცოტა წყალი.
გარეცხილი ქინძი, ნიახური და მწვანე ხახვი დაამატეთ ქვაბში და განაგრძეთ ხარშვა. ხორცი უნდა გახდეს რბილი და ხარშვა განაგრძეთ 1-2 საათის განმავლობაში. თუ საჭიროა, დაამატეთ ცხელი წყალი, რადგან ხორცი წყლით იყოს დაფარული.
როდესაც ხორცი საკმარისად დარბილდება, ამოიღეთ მწვანილები, დაამატეთ მარილი გემოვნებით და კარგად მოურიეთ. დატოვეთ ქვაბი დახურული კიდევ 10-15 წუთი, რომ ხორცმა კიდევ უფრო შეიწოვოს არომატები.
ხაშლამა მიირთვით ცხელი, შეგიძლიათ ნახარშთან ერთად. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ მოაყაროთ ახლად დაჭრილი მწვანე ხახვი, ქინძი და ნიორი.
- 1 კგ საქონლის ხორცი
- 4 ხახვი
- 2-3 დაფნის ფოთოლი
- 10 გრ პილპილის მარცვლები
- 1 ჩ/კ დაფქული რეჰანი
- 1 კონა ქინძი
- 1 კონა ნიახური
- 4 ღერი მწვანე ხახვი