კუსკუსის სალათის რეცეპტი
მარტივი და მსუბუქი კუსკუსის სალათის რეცეპტი, რომელიც სავსეა ბოსტნეულით, მწვანილებით, ლიმონის ცოცხალი წვენით და იდეალურია მთავარ კერძთან მისაყოლებლად.
მომზადების წესი
დაჭყლიტეთ ნიორი, წვრილად დაჭერით ფეტა ყველი, ხახვი, ოხრახუში და პიტნა. პომიდორი გაჭერით შუაზე და კიტრი დაჭერით პატარა კუბიკებად.
საშუალო ქვაბით აადუღეთ წყალი, გადმოდგით ცეცხლიდან და ჩაყარეთ კუსკუსი, მარილი, მოურიეთ და თავდახურული გააჩერეთ 5 წუთი.
შემდეგ დაამატეთ 1 ჩ/კ ზეითუნის ზეთი, მოურიეთ და გააციეთ დაახლოებით 10 წუთი სალათის თასში. ცალკე თასში ათქვიფეთ დარჩენილი 1/4 ჭიქა ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი და ნიორი.
კუსკუსის თასში დაამატეთ პომიდორი, კიტრი, ხახვი, ფეტა, ოხრახუში და პიტნა. მოასხით ზეითუნის ზეთის და ლიმონის წვენის ნაზავი და კარგად აურიეთ.
ბოლოს, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. კუსკუსის სალათა უმჯობესია მიირთვათ მომზადებისთანავე, ან შეინახოთ მაცივარში 1 დღით.
- 1 ჭიქა მშრალი კუსკუსი
- 1/4 ჭიქა ზეითუნის ზეთი
- 2 ს/კ ლიმონის წვენი
- 1 კბილი ნიორი
- 1 1/2 ჭიქა პომიდორი
- 1 1/2 ჭიქა კიტრი
- 1/3 ჭიქა ხახვი
- 1/3 ჭიქა ფეტა
- 1/3 ჭიქა ოხრახუში
- 2 ს/კ ახალი პიტნა
- მარილი და დაფქული შავი პილპილი