მადამ ბოვარის რეცეპტი
არომატული და გემრიელი მადამ ბოვარის რეცეპტი, კერძი, რომელიც მოუხდება ნებისმიერ სადღესასწაულო თუ ყოველდღიურ სუფრას.

მომზადების წესი
გარეცხეთ და გათალეთ კარტოფილი, დაჭერით მრგვალ ნაჭრებად და შეწვით. ფარში კი წვრილად დაჭრილ ხახვთან, მარილთან და პილპილთან შეაზავეთ და მოშუშეთ.
დაჭყლიტეთ ნიორი, დაუმატეთ პილპილი გემოვნებით და აურიეთ მაიონეზს. შესაძლებელია არაჟნის გამოყენება, გემოვნების მიხედვით.
ცეცხლგამძლე ჭურჭელში, პირველ ფენად მოათავსეთ კარტოფილის ნაჭრები. ზემოდან მოათავსეთ მოთუშული ფარში და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მოხარშული კვერცხი. ბოლოს კი გახეხილი ყველი.
თუ გაქვთ საშუალება, შეგიძლიათ ფენები გაიმეოროთ. ბოლო ფენას თანაბრად მოასხით მაიონეზის ნაზავი და ბოლოს დაადეთ დაჭრილი პომიდვრის ფენები.
მადამ ბოვარი შედგით წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში (200 გრადუსი) და მოამზადეთ დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.
- 1 კგ კარტოფილი
- 650 გრ შერეული ფარში
- 200 გრ ყველი
- 200 გრ მაიონეზი
- 2 კვერცხი
- 1 ხახვი
- 1 კბილი ნიორი
- მარილი და პილპილი