მედოკის რეცეპტი
უგემრიელესი მედოკის რეცეპტი, თაფლისგან დამზადებული ნამცხვარი, რომელსაც აქვს რბილი და ფაფუკი ტექსტურა და ტკბილი შიგთავსი.
მომზადების წესი
ცომის მოსამზადებლად გაადნეთ 3/4 ჭიქა შაქარი, 1/4 ჭიქა თაფლი და 2 ს/კ კარაქი დაბალ ცეცხლზე, 5–7 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ კვერცხები, თან ათქვიფეთ.
დაუმატეთ სოდა, მოურიეთ რომ კარგად შეერიოს და შემდეგ დაუმატეთ 3 ჭიქა ფქვილი. ცომი კარგად მოზილეთ და დაყავით რვა თანაბარ ნაწილად.
თითოეული ნაჭერი გააბრტყელეთ და მიეცით წრიული ფორმა. მოაჭერით კიდეები და შეინახეთ ნამცეცები. თითო ნაჭერი გამოაცხვეთ ღუმელში, 175 გრადუსზე, 5 წუთის განმავლობაში. ნამსხვრევებიც გამოაცხვეთ და შემდეგ დაფშვენით.
მედოკის კრემის მოსამზადებლად ათქვიფეთ 1 ჭიქა ნაღები, სანამ მასა ფუმფულა არ გახდება. ცალკე თასში ათქვიფეთ არაჟანი შაქრის ფხვნილთან ერთად და შეურიეთ ნაღებს. გამოყენებამდე, შედგით მაცივარში.
ნამცხვრის თითოეულ ფენას წაუსვით დაახლოებით 1/3 ჭიქა კრემი, დაადეთ ფენები ზემოდან და თან ნაზად დააწექით, რომ კარგად შეერთდეს. დარჩენილი კრემი წაუსვით ზემოდან და გვერდებზე.
დაფშვნილი ნამცეცებიც მოაყარეთ გვერდებზე და ზედაპირზე, გადააფარეთ და მედოკი შედგით მაცივარში, რამდენიმე საათით ან მთელი ღამით.
- 370 გრ უნივერსალური ფქვილი
- 4 ს/კ თაფლი
- 150 გრ შაქარი
- 2 ს/კ უმარილო კარაქი
- 3 კვერცხი
- 1 ჩ/კ საცხობი სოდა
- 900 გრ არაჟანი
- 240 გრ შაქრის ფხვნილი
- 230 მლ სქელი ნაღები