მედოკის რეცეპტი

უგემრიელესი მედოკის რეცეპტი, თაფლისგან დამზადებული ნამცხვარი, რომელსაც აქვს რბილი და ფაფუკი ტექსტურა და ტკბილი შიგთავსი.

ნამცხვრები
მედოკი

მომზადების წესი

1

ცომის მოსამზადებლად გაადნეთ 3/4 ჭიქა შაქარი, 1/4 ჭიქა თაფლი და 2 ს/კ კარაქი დაბალ ცეცხლზე, 5–7 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ კვერცხები, თან ათქვიფეთ.

2

დაუმატეთ სოდა, მოურიეთ რომ კარგად შეერიოს და შემდეგ დაუმატეთ 3 ჭიქა ფქვილი. ცომი კარგად მოზილეთ და დაყავით რვა თანაბარ ნაწილად.

3

თითოეული ნაჭერი გააბრტყელეთ და მიეცით წრიული ფორმა. მოაჭერით კიდეები და შეინახეთ ნამცეცები. თითო ნაჭერი გამოაცხვეთ ღუმელში, 175 გრადუსზე, 5 წუთის განმავლობაში. ნამსხვრევებიც გამოაცხვეთ და შემდეგ დაფშვენით.

4

მედოკის კრემის მოსამზადებლად ათქვიფეთ 1 ჭიქა ნაღები, სანამ მასა ფუმფულა არ გახდება. ცალკე თასში ათქვიფეთ არაჟანი შაქრის ფხვნილთან ერთად და შეურიეთ ნაღებს. გამოყენებამდე, შედგით მაცივარში.

5

ნამცხვრის თითოეულ ფენას წაუსვით დაახლოებით 1/3 ჭიქა კრემი, დაადეთ ფენები ზემოდან და თან ნაზად დააწექით, რომ კარგად შეერთდეს. დარჩენილი კრემი წაუსვით ზემოდან და გვერდებზე.

6

დაფშვნილი ნამცეცებიც მოაყარეთ გვერდებზე და ზედაპირზე, გადააფარეთ და მედოკი შედგით მაცივარში, რამდენიმე საათით ან მთელი ღამით.

დრო2 სთ 30 წთ
პორცია12
კალორია500
ინგრედიენტები
  • 370 გრ უნივერსალური ფქვილი
  • 4 ს/კ თაფლი
  • 150 გრ შაქარი
  • 2 ს/კ უმარილო კარაქი
  • 3 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ საცხობი სოდა
  • 900 გრ არაჟანი
  • 240 გრ შაქრის ფხვნილი
  • 230 მლ სქელი ნაღები