ოლივიეს რეცეპტი

ყველასთვის საყვარელი ოლივიეს რეცეპტი, რომლის მომზადება ძალიან მარტივია და სულ რამდენიმე ინგრედიენტია საჭირო.

სალათები
ოლივიეს სალათა

მომზადების წესი

1

დიდი ქვაბით აადუღეთ წყალი. ამასობაში, გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით კიტრის მწნილი.

2

ადუღებულ წყალს დაამატეთ კარტოფილი და ადუღების შემდეგ დამატებით ხარშეთ 5-10 წუთი. დაუმატეთ მთლიანი სტაფილო, კვერცხები და განაგრძეთ დუღილი 10-15 წუთის განმავლობაში.

3

ამის შემდეგ, გადაწურეთ და ოდნავ გააგრილეთ ნარევი. დაჭერით კარტოფილი, სტაფილო და კვერცხები.

4

დიდ თასში აურიეთ კარტოფილი, სტაფილო, კვერცხი, მწნილი, ბარდა, ლორი და კამა. შეურიეთ მაიონეზი და კარგად აურიეთ ერთმანეთში, რომ მაიონეზი თანაბრად გადანაწილდეს.

დრო50წთ
პორცია10
კალორია261
ინგრედიენტები
  • 6 კარტოფილი
  • 1 სტაფილო
  • 4 კვერცხი
  • 6 კიტრის მწნილი
  • 1 ქილა ბარდა
  • ½ ჭიქა ლორი
  • 1 ს/კ ახალი კამა
  • ½ ჭიქა მაიონეზი