ოლივიეს რეცეპტი
ყველასთვის საყვარელი ოლივიეს რეცეპტი, რომლის მომზადება ძალიან მარტივია და სულ რამდენიმე ინგრედიენტია საჭირო.
მომზადების წესი
1
დიდი ქვაბით აადუღეთ წყალი. ამასობაში, გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით კიტრის მწნილი.
2
ადუღებულ წყალს დაამატეთ კარტოფილი და ადუღების შემდეგ დამატებით ხარშეთ 5-10 წუთი. დაუმატეთ მთლიანი სტაფილო, კვერცხები და განაგრძეთ დუღილი 10-15 წუთის განმავლობაში.
3
ამის შემდეგ, გადაწურეთ და ოდნავ გააგრილეთ ნარევი. დაჭერით კარტოფილი, სტაფილო და კვერცხები.
4
დიდ თასში აურიეთ კარტოფილი, სტაფილო, კვერცხი, მწნილი, ბარდა, ლორი და კამა. შეურიეთ მაიონეზი და კარგად აურიეთ ერთმანეთში, რომ მაიონეზი თანაბრად გადანაწილდეს.
დრო50წთ
პორცია10
კალორია261
ინგრედიენტები
- 6 კარტოფილი
- 1 სტაფილო
- 4 კვერცხი
- 6 კიტრის მწნილი
- 1 ქილა ბარდა
- ½ ჭიქა ლორი
- 1 ს/კ ახალი კამა
- ½ ჭიქა მაიონეზი