ოხრახუშის სოუსის რეცეპტი

არომატული ოხრახუშის სოუსის რეცეპტი, რომელიც ძალიან უხდება თევზს, ხორცეულს და მისი შენახვა რამდენიმე დღით შეიძლება.

სოუსები
ოხრახუშის სოუსი

მომზადების წესი

1

კარაქი გაადნეთ ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე, დაამატეთ ფქვილი და მოურიეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გასქელდება.

2

შემდეგ დაამატეთ რძე და განუწყვეტლივ ურიეთ, სანამ რძე კარგად არ შეიწოვება. ადუღების შემდეგ კიდევ ურიეთ 1 წუთის განმავლობაში.

3

გადმოდგით ცეცხლიდან და ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, ლიმონის წვენი და მდოგვი. გემოვნებით მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი.

4

ოხრახუშის სოუსი უმჯობესია მიირთვათ თბილი. შეგიძლიათ მაცივარში შეინახოთ 3 დღის განმავლობაში.

დრო10 წთ
პორცია6
კალორია170
ინგრედიენტები
  • 50 გრ კარაქი
  • 40 გრ ფქვილი
  • 500 მლ რძე
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 1 ლიმონი
  • 1 ჩ/კ მდოგვი
  • მარილი, შავი პილპილი