პიცის სოუსის რეცეპტი
არომატით მდიდარი პიცის სოუსის რეცეპტი, რომლის მომზადება ხდება დაბალ ცეცხლზე და აქვს გლუვი ტექსტურა, განსაკუთრებით ბლენდერის გამოყენებისას.
მომზადების წესი
1
ქვაბში გააცხელეთ ზეთი დაბალ ცეცხლზე, შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და მარილი. მოხრაკეთ 12-15 წუთის განმავლობაში.
2
დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი და შეწვით კიდევ ერთი წუთის განმავლობაში. დაამატეთ პომიდორი, ტომატის პასტა, დაფნა, ორეგანო და შაქარი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეამცირეთ ცეცხლი.
3
ხარშეთ თავდახურული 30-35 წუთის განმავლობაში ან სანამ არ შესქელდება. თუ კიდევ უფრო გლუვი სოუსი გსურთ პიცისთვის, გამოიყენეთ ბლენდერი.
4
ბოლოს დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ბაზილიკი. ეს პიცის სოუსი ეყოფა 4-5 პიცის ცომს და მისი შენახვა 1 კვირით შეიძლება მაცივარში.
დრო50 წთ
პორცია5
კალორია120
ინგრედიენტები
- 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
- 1 პატარა ხახვი
- 1 ნივრის კბილი
- 2 ქილა პომიდორი
- 3 ს/კ ტომატის პასტა
- 1 დაფნის ფოთოლი
- 2 ს/კ ხმელი ორეგანო
- 2 ს/კ ყავისფერი შაქარი
- 1 კონა ბაზილიკი