პიცის სოუსის რეცეპტი

არომატით მდიდარი პიცის სოუსის რეცეპტი, რომლის მომზადება ხდება დაბალ ცეცხლზე და აქვს გლუვი ტექსტურა, განსაკუთრებით ბლენდერის გამოყენებისას.

სოუსები
პიცის სოუსი

მომზადების წესი

1

ქვაბში გააცხელეთ ზეთი დაბალ ცეცხლზე, შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და მარილი. მოხრაკეთ 12-15 წუთის განმავლობაში.

2

დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი და შეწვით კიდევ ერთი წუთის განმავლობაში. დაამატეთ პომიდორი, ტომატის პასტა, დაფნა, ორეგანო და შაქარი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეამცირეთ ცეცხლი.

3

ხარშეთ თავდახურული 30-35 წუთის განმავლობაში ან სანამ არ შესქელდება. თუ კიდევ უფრო გლუვი სოუსი გსურთ პიცისთვის, გამოიყენეთ ბლენდერი.

4

ბოლოს დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ბაზილიკი. ეს პიცის სოუსი ეყოფა 4-5 პიცის ცომს და მისი შენახვა 1 კვირით შეიძლება მაცივარში.

დრო50 წთ
პორცია5
კალორია120
ინგრედიენტები
  • 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • 1 პატარა ხახვი
  • 1 ნივრის კბილი
  • 2 ქილა პომიდორი
  • 3 ს/კ ტომატის პასტა
  • 1 დაფნის ფოთოლი
  • 2 ს/კ ხმელი ორეგანო
  • 2 ს/კ ყავისფერი შაქარი
  • 1 კონა ბაზილიკი