სამარხვო ბლინის რეცეპტი

თხელი და გემრიელი სამარხვო ბლინის რეცეპტი, რომელიც ძალიან მარტივი და სწრაფი მოსამზადებელია და შეგიძლიათ დაატკბოთ სასურველი ხილით.

დესერტები
სამარხვო ბლინი

მომზადების წესი

1

პირველ რიგში, 350-400 მლ ანადუღარ წყალში შეურიეთ ზეთი და ლიმონის წვენი. ცალკე თასში კი მოათავსეთ ფქვილი, მარილი, შაქარი და სოდა.

2

სითხის ნახევარი დაასხით ფქვილს და კარგად აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ სითხის მეორე ნახევარი და აურიეთ ისე, რომ თხელი ცომის მასა მიიღოთ.

3

პატარა ზომის გაცხელებულ ტაფაზე დაასხით ზეთი და ჩაასხით ცომი, რომ დაიფაროს მთლიანი ზედაპირი და ასე გამოაცხვეთ ბლინის თითო მხარე.

4

შემწვარ მხარეს მოათავსეთ 1 ს/კ სასურველი ხილის ჯემი, გადაახვიეთ და სამარხვო ბლინი შეწვით ყველა მხრიდან.

დრო30 წთ
პორცია6
კალორია100
ინგრედიენტები
  • 60 გრ ფქვილი
  • 1/2 ჩ/კ სოდა
  • 1 ჩ/კ ლიმონის წვენი
  • 2 ს/კ ზეთი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 1/4 ჩ/კ მარილი
  • ხილის ჯემი