შტოშის სოუსის რეცეპტი
შტოშის სოუსის რეცეპტი, რომლის მომზადება არის ძალიან მარტივი, დაგჭირდებათ რამდენიმე წუთი და შეგიძლიათ შეინახოთ ერთი კვირის განმავლობაში.
მომზადების წესი
1
ტაფაში მოათავსეთ 100 გრ შაქარი და 100 მლ ფორთოხლის წვენი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
2
დაამატეთ 250 გრ ახალი ან გაყინული შტოში და ადუღეთ სანამ არ დარბილდება. გაყინულს სჭირდება დაახლოებით 5 წუთი, ახალს კი 8-10 წუთი.
3
შტოშის სოუსი მომზადების შემდეგ გააციეთ. ის ოდნავ შესქელდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 1 კვირის განმავლობაში.
დრო20 წთ
პორცია8
კალორია60
ინგრედიენტები
- 250 გრ შტოში
- 100 გრ შაქარი
- 100 მლ ფორთოხლის წვენი