შტოშის სოუსის რეცეპტი

შტოშის სოუსის რეცეპტი, რომლის მომზადება არის ძალიან მარტივი, დაგჭირდებათ რამდენიმე წუთი და შეგიძლიათ შეინახოთ ერთი კვირის განმავლობაში.

სოუსები
შტოშის სოუსი

მომზადების წესი

1

ტაფაში მოათავსეთ 100 გრ შაქარი და 100 მლ ფორთოხლის წვენი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.

2

დაამატეთ 250 გრ ახალი ან გაყინული შტოში და ადუღეთ სანამ არ დარბილდება. გაყინულს სჭირდება დაახლოებით 5 წუთი, ახალს კი 8-10 წუთი.

3

შტოშის სოუსი მომზადების შემდეგ გააციეთ. ის ოდნავ შესქელდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 1 კვირის განმავლობაში.

დრო20 წთ
პორცია8
კალორია60
ინგრედიენტები
  • 250 გრ შტოში
  • 100 გრ შაქარი
  • 100 მლ ფორთოხლის წვენი