სპანაკოპიტას რეცეპტი

სახლში მომზადებული სპანაკოპიტას რეცეპტი, რომელსაც აქვს ისპანახის და ფეტა ყველის შიგთავსი და გაჯერებულია გემოებით. უგემრიელესი და ხრაშუნა ცომეული ნებისმიერი მომენტისთვის.

ცომეული
სპანაკოპიტას ორი ნაჭერი

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსზე და 2 ფირფიტაზე მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდი. დიდ ტაფაზე მოშუშეთ ისპანახი 1 ს/კ ზეითუნის ზეთში, 3-4 წუთის განმავლობაში. გააგრილეთ, გადაწურეთ და წვრილად დაჭერით.

2

იმავე ტაფაში მოშუშეთ ხახვი 1 ს/კ ზეითუნის ზეთში 3-4 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ მწვანე ხახვი, ნიორი, ოხრახუში და კამა და ურიეთ ნახევარი წუთი. გადაიტანეთ თასში, დაამატეთ ისპანახი, ფეტა ყველი, და კვერცხით. გემოვნებით მოაყარეთ მარილი და პილპილი და კარგად აურიეთ.

3

გააბრტყელეთ ფილოს ცომი, დააფინეთ ერთი ფირფიტა და წაუსვით გამდნარი კარაქი, ზემოდან დაადეთ ცომის მეორე ფურცელი და წაუსვით კარაქი. დაჭერით ვერტიკალურად, რომ მიიღოთ გრძელი, 7-10 სმ სიგანის ნაჭრები და თითოეული ზოლის ერთ ბოლოზე მოათავსეთ 1 1/2 ჩაის კოვზი შიგთავსი.

4

შიგთავსიანი ბოლო გადაკეცეთ, რომ მიიღოთ სამკუთხედის ფორმა, განაგრძეთ გადაკეცვა როგორც დროშა სანამ ბოლომდე არ გახვალთ და მიიღებთ სამკუთხა ფორმის ნაჭერს. გააკეთეთ იგივე სხვა ნაჭრებისთვის.

5

სამკუთხა ფორმის სპანაკოპიტას ნაჭრები მოათავსეთ მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე, ერთმანეთისგან დაშორებით. გამოაცხვეთ 18-20 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს.

დრო1სთ 10წთ
პორცია30
კალორია72
ინგრედიენტები
  • 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • 900 გრ ისპანახი
  • 1/2 ჭიქა ხახვი
  • 1/2 ჭიქა მწვანე ხახვი
  • 1 ჩ/კ ნიორი, დაფქული
  • 2 ს/კ ოხრახუში
  • 2 ს/კ კამა
  • 230 გრ ფეტა ყველი
  • 1 კვერცხი
  • 450 გრ ფილოს ცომი
  • 3/4 ჭიქა გამდნარი კარაქი