სუშის რეცეპტი
სახლში მომზადებული სუშის რეცეპტი, უგემრიელესი და უნიკალური აზიური კერძი რომელიც უნდა მიირთვათ სხვადასხვა სოუსთან ერთად.
მომზადების წესი
ღუმელი გააცხელეთ 150 გრადუსზე. ქვაბით აადუღეთ წყალი, ჩაყარეთ ბრინჯი, დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, 20-25 წთ.
როდესაც ბრინჯი მოიხარშება, ერთმანეთში აურიეთ ბრინჯის ძმარი, შაქარი, მარილი და დაამატეთ მოხარშულ ბრინჯს.
საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ ნორის ფურცლები და გაათბეთ, 1-2 წუთის მანძილზე. გაშალეთ ნორის ფურცელი და სველი ხელებით ბრინჯის თხელი ფენა მოასხით.
ცენტრის ოდნავ ქვემოთ, ჰორიზონტალურად, ფენებად დაალაგეთ კრაბის ჩხირის 1/4, დაჭრილი ავოკადო და კიტრი და ჯანჯაფილი.
ასწიეთ ნორის ერთი ბოლო და გააკეთეთ მჭიდროდ შეკრული რულეტი. გაიმეორეთ იგივე დარჩენილი სამი ფურცლისთვის.
სუში დაჭერით სველი და ბასრი დანით. ერთ რულეტიდან გამოვა გამოვა 4-6 ნაჭერი.
- 230 გრ კიბორჩხალას ჩხირი
- ⅔ ჭიქა თეთრი ბრინჯი
- 3 ს/კ ბრინჯის ძმარი
- 3 ს/კ შაქარი
- 1 ½ ჩ/კ მარილი
- 4 ფურცელი ნორი
- 1 ავოკადო
- ½ კიტრი
- 2 ს/კ ჯანჯაფილის მწნილი