ჟელეს ტორტის რეცეპტი
რბილი და ფერადი ჟელეს ტორტის რეცეპტი, მოამზადეთ უგემრიელესი და ტკბილი ნამცხვარი სხვადასხვა სუფრისთვის თუ დღესასწაულისთვის.
მომზადების წესი
თითოეული ჟელატინი მოათავსეთ ცალკე თასში, თითო თასში ჩაასხით 1/2 ჭიქა მდუღარე წყალი და ურიეთ სანამ ჟელატინი არ დაიშლება. დაამატეთ 1/2 ჭიქა ცივი წყალი და მოურიეთ.
ჟელატინები მოათავსეთ საყინულეში 4 საათით. ამასობაში, მოამზადეთ ტორტის საცხობი ფორმები და დაასხით სამზარეულოს სპრეი.
გაყინული ჟელატინები დაჭერით პატარა კუბებად, აურიეთ ერთმანეთში და გადაიტანეთ ტაფაში.
1 ჭიქა ცივი წყალი და ჟელატინის ფხვნილი მოათავსეთ თასში და გააჩერეთ სანამ არ დაიშლება. დაამატეთ დარჩენილი 1 ჭიქა მდუღარე წყალი და ურიეთ სანამ მთლიანად არ დაიშლება.
ბლენდერში ათქვიფეთ შესქელებული რძე, ნაღები, ჟელატინის ფხვნილის ნარევი და ვანილი. აურიეთ სანამ კარგად არ გაერთიანდება.
ნამცხვრის ფორმაში ჩაყარეთ ჟელატინის კუბიკები, რძის ნარევი და შედგით მაცივარში დაახლოებით 4 საათით. ჟელეს ტორტი დაჭერით და მიირთვით.
- 5 ფერი ტკბილი ჟელატინი
- 30 გრ ჟელატინის ფხვნილი
- 400 გრ ტკბილი შესქელებული რძე
- 1 ¼ ჭიქა სქელი ნაღები
- 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი