ჟელეს ტორტის რეცეპტი

რბილი და ფერადი ჟელეს ტორტის რეცეპტი, მოამზადეთ უგემრიელესი და ტკბილი ნამცხვარი სხვადასხვა სუფრისთვის თუ დღესასწაულისთვის.

ტორტები
ჟელეს ტორტი

მომზადების წესი

1

თითოეული ჟელატინი მოათავსეთ ცალკე თასში, თითო თასში ჩაასხით 1/2 ჭიქა მდუღარე წყალი და ურიეთ სანამ ჟელატინი არ დაიშლება. დაამატეთ 1/2 ჭიქა ცივი წყალი და მოურიეთ.

2

ჟელატინები მოათავსეთ საყინულეში 4 საათით. ამასობაში, მოამზადეთ ტორტის საცხობი ფორმები და დაასხით სამზარეულოს სპრეი.

3

გაყინული ჟელატინები დაჭერით პატარა კუბებად, აურიეთ ერთმანეთში და გადაიტანეთ ტაფაში.

4

1 ჭიქა ცივი წყალი და ჟელატინის ფხვნილი მოათავსეთ თასში და გააჩერეთ სანამ არ დაიშლება. დაამატეთ დარჩენილი 1 ჭიქა მდუღარე წყალი და ურიეთ სანამ მთლიანად არ დაიშლება.

5

ბლენდერში ათქვიფეთ შესქელებული რძე, ნაღები, ჟელატინის ფხვნილის ნარევი და ვანილი. აურიეთ სანამ კარგად არ გაერთიანდება.

6

ნამცხვრის ფორმაში ჩაყარეთ ჟელატინის კუბიკები, რძის ნარევი და შედგით მაცივარში დაახლოებით 4 საათით. ჟელეს ტორტი დაჭერით და მიირთვით.

დრო8 სთ 30 წთ
პორცია10
კალორია420
ინგრედიენტები
  • 5 ფერი ტკბილი ჟელატინი
  • 30 გრ ჟელატინის ფხვნილი
  • 400 გრ ტკბილი შესქელებული რძე
  • 1 ¼ ჭიქა სქელი ნაღები
  • 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი