ბლოგი

გაეცანი უახლეს სტატიებს კვებასთან დაკავშირებულ საკითხებზე - საინტერესო კვლევები, ექსპერტთა რჩევები და ინფორმაცია ჯანსაღ ცხოვრებასა და კვებაზე.

ყავისფერი სელის თესლი

სელის თესლის სასარგებლო თვისებები

არომატული და ხრაშუნა სელის თესლი გამოირჩევა ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებებით და მისი ჩართვა თქვენს რაციონში ძალიან მარტივია.

ვაშლი, ბანანი, სტაფილო, ყურძენი

ბოჭკოთი მდიდარი საკვები

ბოჭკოთი მდიდარი საკვები აუცილებელია ჯანსაღი კვებისთვის და მას ჯანმრთელობისთვის მრავალი დადებითი თვისება გააჩნია. ბოჭკო (უჯრედისი) არის

ლუდით სავსე ბაკალი და ცომეული მაგიდაზე

გლუტენის შემცველი პროდუქტები

გლუტენი, რომლის მიმართაც ადამიანების გარკვეულ ნაწილს ალერგია აქვს, გვხვდება სხვადასხვა პროდუქტში, ძირითადად, მარცვლეულისგან დამზადებულ საკვებში. ამ

მარცვლეული და პურის ნაჭრები

გლუტენის აუტანლობის სიმპტომები

გლუტენის აუტანლობა არის დაავადება, როდესაც ადამიანს რეაქცია აქვს გლუტენზე, ცილების ჯგუფზე, რომელიც გვხვდება ხორბალში, ქერსა და

სხვადასხვა სახის პური მაგიდაზე

გლუტენი: მარცვლეულის კომპლექსური ცილა

საკვებზე საუბრისას ხშირად გვესმის სიტყვა გლუტენი, მაგრამ ბევრმა ადამიანმა ზუსტად არ იცის თუ რას ნიშნავს ის

თაფლით სავსე ქილა მაგიდაზე

თაფლის სასარგებლო თვისებები

თაფლი არის უგემრიელესი ბუნებრივი საკვები საშუალება და ოდითგანვე პოპულარობით სარგებლობდა. მისგან შეიძლება უგემრიელესი ნამცხვრების და დესერტის

სხვადასხვა ფერის მოჩის ნაყინი

მოჩის ნაყინი: იაპონური დესერტის ვარიაცია

უნიკალური არომატით გამორჩეული მოჩის ნაყინი არის ცნობილი იაპონური დესერტის თანამედროვე ვერსია, რომელიც ბოლო დროს ძალიან პოპულარული

დანგო და მწვანე ჩაი

დანგო: იაპონური კულინარიის შედევრი

დანგო, იაპონური კულინარიის ერთ-ერთი უმნიშვნელოვანესი ნაწილი, მრავალფეროვანი დესერტი, რომელიც საუკუნეების განმავლობაში ვითარდებოდა. ის არა მხოლოდ უნიკალური

ვარდისფერი მოჩი თეფშზე

მოჩი: ტრადიციული იაპონური დესერტი

იაპონური სამზარეულო ძალიან მრავალფეროვანი და მდიდარია და მოჩი მისი ერთ-ერთი გამორჩეული წარმომადგენელია. ეს არის უგემრიელესი დესერტი

წითელი პომიდვრები

პომიდვრის სასარგებლო თვისებები

პომიდორი გამოირჩევა მრავალი სასარგებლო თვისებით, რაც ანტიოქსიდანტ ლიკოპენის დამსახურებაა. სწორედ ის აძლევს წითელ ფერს და იცავს

სხვადასხვა ხილი და ბოსტნეული

6 ნახშირწყლებით მდიდარი საკვები

ნახშირწყლები არის აუცილებელი მაკროელემენტი, რომელიც გადამწყვეტ როლს თამაშობს ჩვენს ჯანმრთელობაში და ენერგიით გვავსებს. მისი მიღება შეიძლება

მაგიდაზე განთავსებული საკვები

ნახშირწყლები: სასიცოცხლო ენერგიის წყარო

ნახშირწყლები ძირითადად გვხვდება მცენარეულ საკვებში და რძის პროდუქტებში ლაქტოზის სახით. მას ასევე შეიცავს პური, მაკარონი, ლობიო,

ბაზარში ჩამოკიდებული ხამონი

ხამონი: ესპანური კულინარიის მარგალიტი

ესპანური კულინარია ძალიან მდიდარია, თუმცა ხამონი გამოირჩევა მისი უნიკალური გემოთი და მომზადების წესით, რაც საუკუნეების განმავლობაში

რძის პროდუქტები

5 D ვიტამინით მდიდარი საკვები

ვიტამინი D არის ჯანმრთელობისთვის აუცილებელი საკვები ნივთიერება. ის დადებითად მოქმედებს ნერვულ, კუნთოვან და იმუნურ სისტემებზე და

ტეთრ ჯამშიმოთავსებული გარჩეული გოგრის თესლი

გოგრის თესლი: ჯანმრთელობის ბუნებრივი წყარო

გოგრის თესლი არის ძალიან გემრიელი და ჯანსაღი საკვები საშუალება, რომელსაც ადამიანები საუკუნეების მანძილზე იყენებდნენ. თუმცა, ის

გენმოდიფიცირებული ლიმონი

გენმოდიფიცირებული საკვები: რა უნდა ვიცოდეთ

მრავალი საკვები რომელსაც ჩვენ მივირთმევთ, არის გენეტიკურად მოდიფიცირებული საკვები, რომელსაც გააჩნია შეცვლილი დნმ. მისი ძირითადი მიზანია

თეფშზე მოთავსებული თხილეული

5 ქოლესტერინის დამწევი საკვები

ქოლესტერინი არის ცხიმოვანი ნივთიერება, რომელიც წარმოიქმნება ღვიძლში და ლიპოპროტეინების მეშვეობით სისხლში გადადის. ჩვენი ორგანიზმი თავისთავად გამოიმუშავებს

კომში

კომშის სასარგებლო თვისებები

კომში საუკუნეების განმავლობაში გამოიყენებოდა ხალხურ მედიცინაში და პოპულარობით სარგებლობდა ძველ საბერძნეთში და რომის იმპერიაში. ბოლო წლებში