ბოსტნეულის კატლეტის რეცეპტი

უმარტივესად მოსამზადებელი ბოსტნეულის კატლეტის რეცეპტი. ეს ვეგეტარიანული კერძი შეგიძლიათ მიირთვათ ცალკე ან გარნირთან ერთად.

კერძები
სამი ბოსტნეულის კატლეტი თეფშზე

მომზადების წესი

1

კარტოფილი და სტაფილო დაჭერით კუბიკებად, მწვანე ლობიო დატეხეთ ან დაჭერით და ბარდასთან ერთად მოათავსეთ ქვაბში. დაამატეთ წყალი, რომ ინგრედიენტები დაიფაროს.

2

დადგით ქვაბი მაღალ ცეცხლე, ადუღების შემდეგ დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ 15 წუთი დაბალ ცეცხლზე. შემდეგ გადაწურეთ, გადაიტანეთ თასში და დაჭყლიტეთ.

3

მიღებულ პიურეს დაუმატეთ კვერცხი, პურის ნამსხვრევების 3/4, გარამ მასალა, კაიენის წიწაკა, მარილი და კარგად აურიეთ. გააკეთეთ ბოსტნეულის კატლეტები და ამოავლეთ დარჩენილ პურის ნამსხვრევებში.

4

ტაფაზე დაასხით ზეთი და საშუალო ცეცხლზე შეწვით ბოსტნეულის კატლეტები, სანამ ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს. ზედმეტი ცხიმის მოსაშორებლად გამოიყენეთ სამზარეულოს ხელსახოცი და შემდეგ მიირთვით.

დრო50წთ
პორცია6
კალორია234
ინგრედიენტები
  • 2 დიდი კარტოფილი
  • 1 სტაფილო გახეხილი
  • ½ ჭიქა ახალი მწვანე ლობიო
  • ¼ ჭიქა მწვანე ბარდა
  • 1 კვერცხი
  • 1 ½ ჭიქა პურის ნამსხვრევები
  • ½ ჩ/კ გარამ მასალა
  • ¼ ჩ/კ კაიენის წიწაკა
  • ¼ ჭიქა მცენარეული ზეთი
  • მარილი გემოვნებით