ფალაფელის რეცეპტი

ავთენტური და ფაფუკი ფალაფელის რეცეპტი, რომელიც შეგიძლიათ გააკეთოთ სახლში მუხუდოს, მწვანილის და სანელებლების მარტივი კომბინაციით.

კერძები
ფალაფელი

მომზადების წესი

1

საუკეთესო შედეგისთვის, მუხუდო დაატენიანეთ წყალში, 8-12 საათის განმავლობაში. არ გამოიყენოთ დაკონსერვებული მუხუდო.

2

საკვების პროცესორში მოათავსეთ მუხუდო, ხახვი, ოხრახუში, ქინძი, ნიორი, წიწაკა და სანელებლები. ჩართეთ აპარატი და სასურველია ბოლომდე არ დააბლენდეროთ. მასა უნდა იყოს მსხვილი ქვიშის მსგავსი.

3

ნაზავი გადაიტანეთ თასში და დაუმატეთ ფქვილი და სოდა. აურიეთ, დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივარში 30 წუთიდან ერთ საათამდე.

4

გააკეთეთ ფალაფელის პატარა ბურთები. ტაფაში ჩაასხით დაახლოებით 80-10 მლ ზეთი, დადგით საშუალო ცეცხლზე და ჩაყარეთ ბურთულები. მომზადებისთვის საკმარისია 2-3 წუთი.

5

როდესაც მიიღებს ყავისფერ შეფერილობას, ამოიღეთ და მოათავსეთ სამზარეულოს ხელსახოცზე, რომ ცხიმი გამოჟონოს.

6

ფალაფელი მიირთვით ბოსტნეულთან, სალათებთან ან სასურველ სოუსთან ერთად.

დრო55 წთ
პორცია18
კალორია50
ინგრედიენტები
  • 200 გრ მუხუდო
  • 80 გრ ხახვი
  • 60 გრ ოხრახუში
  • 15 გრ ქინძი
  • 1 ჰალაპენიო
  • 3 კბილი ნიორი
  • 1 ჩ/კ ძირა
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 1/2 ჩ/კ კარდამონი
  • 1/4 ჩ/კ შავი პილპილი
  • 2 ს/კ ფქვილი
  • 1/2 ჩ/კ სოდა