გოზინაყის რეცეპტი
გოზინაყის რეცეპტი, მარტივად მოსამზადებელი ტრადიციული ქართული ტკბილეული, რომელიც ახალი წლის დღესასწაულთან ასოცირდება.
მომზადების წესი
გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსზე. დაჭერით ნიგოზი, დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე და მოხალეთ 5-7 წუთის განმავლობაში. ამასობაში, მცენარეული ზეთი წაუსვით სხვა საცხობ ფირფიტას.
დიდ ტაფაში მოათავსეთ თაფლი და შაქარი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. ურიეთ სანამ არ დაიწყებს დუღილს და მუქ ფერს არ მიიღებს, დაახლოებით 5 წუთი.
დაამატეთ ნიგოზი და განუწყვეტლივ ურიეთ, რადგან თაფლი და ნიგოზი შეერიოს ერთმანეთს. განაგრძეთ მოხალვა 4-5 წუთის განმავლობაში, სანამ ნარევი არ შესქელდება.
დაასხით ცხელი გოზინაყი ზეთიან საცხობ ფირფიტაზე და გააბრტყელეთ, რომ მიიღოთ დაახლოებით 2.5 სანტიმეტრის სისქე. გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში და შემდეგ დაჭერით პატარა რომბის ფორმის ნაჭრებად.
მირთმევამდე სრულად გააგრილეთ და შეინახეთ ჰერმეტულად დახურულ კონტეინერში.
- 800 გრ ნიგოზი
- 480 გრ თაფლი
- 4 ს/კ შაქარი
- 2 ჩ/კ მცენარეული ზეთი