ჰუმუსის რეცეპტი

კლასიკური და ტრადიციული ჰუმუსის რეცეპტი, აღმოსავლური არომატებით მდიდარი სოუსი, რომელიც შესანიშნავია ბოსტნეულთან მისაყოლებლად.

სოუსები
ჰუმუსი

მომზადების წესი

1

მოხალეთ კანგაცლილი მუხუდო, დაჭყლიტეთ ნიორი და მოათავსეთ კვების პროცესორში. აურიეთ სანამ გლუვი, ფხვნილის მსგავსი მასა არ ჩამოყალიბდება.

2

მუშაობის პროცესში დაამატეთ ყინული, ტაჰინი, მარილი და ლიმონის წვენი. აურიეთ დაახლოებით 4 წუთის განმავლობაში.

3

თუ კონსისტენცია სქელია, დაამატეთ ცოტაოდენი ცხელი წყალი. განაგრძეთ მორევა სანამ არ მიიღებთ აბრეშუმისებრ გლუვ მასას.

4

ჰუმუსი მოათავსეთ პატარა კონტეინერში და მოასხით ზეითუნის ზეთი და მოაყარეთ თუთუბო.

დრო20 წთ
პორცია8
კალორია170
ინგრედიენტები
  • 3 ჭიქა მუხუდო
  • 2 კბილი ნიორი
  • 4 ყინულის კუბი
  • 80 გრ ტაჰინი
  • ½ ჩ/კ კოშერის მარილი
  • 1 ლიმონის წვენი
  • ზეითუნის ზეთი
  • თუთუბო