კარბონარას რეცეპტი

ეს კარბონარას რეცეპტი დაგეხმარებათ მარტივად მოამზადოთ კლასიკური იტალიური მაკარონის კერძი, რომელსაც აქვს რბილი ტექსტურა, ხრაშუნა ყველი და არის ძალიან გემრიელი.

კერძები
კარბონარა თეთრ თეფშზე

მომზადების წესი

1

აადუღეთ წყალი დიდი ქვაბით. ამასობაში დაჭერით 100 გრ პანჩეტა, გახეხეთ 50 გრ პეკორინო, 50 გრ პარმეზანი და აურიეთ ერთმანეთში. თასში ათქვიფეთ 3 კვერცხი და მოაყარეთ შავი პილპილი.

2

მდუღარე წყალს დაუმატეთ 1 ჩ/კ მარილი, 350 გრ სპაგეტი და ხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.

3

დაჭყლიტეთ ნიორი, დიდ ტაფაზე გაადნეთ კარაქი და შეწვით პანჩეტა ნიორთან ერთად დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი და ხრაშუნა არ გახდება. ამის შემდეგ კი, მოაცილეთ ნიორი.

4

როდესაც მაკარონი მზად იქნება, გადაიტანეთ ტაფაზე პანჩეტასთან ერთად. პასტა უმჯობესია იყოს ოდნავ სველი და ასევე, არ გადაასხათ მაკარონის ნახარში.

5

ყველის უმეტესი ნაწილი შეურიეთ ათქვეფილ კვერცხს და მცირე რაოდენობით მოიტოვეთ ზემოდან მოსაყრელად.

6

ტაფა გადმოდგით ცეცხლიდან და სწრაფად დაასხით კვერცხისა და ყველის ნარევი. კარგად აურიეთ ერთმანეთში და საჭიროებისამებრ დაამატეთ მაკარონის ნახარში სისველისთვის. მარილი მოაყარეთ გემოვნებით.

7

კარბონარა გადაიტანეთ თეფშებზე, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი და შავი პილპილი. უმჯობესია მიირთვათ ცხელი.

დრო40წთ
პორცია4
კალორია655
ინგრედიენტები
  • 100 გრ პანჩეტა
  • 50 გრ პეკორინოს ყველი
  • 50 გრ პარმეზანი
  • 3 დიდი კვერცხი
  • 350 გრ სპაგეტი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 50 გრ უმარილო კარაქი
  • ზღვის მარილი
  • დაფქული შავი პილპილი