მუჟუჟის რეცეპტი

კლასიკური ქართული მუჟუჟის რეცეპტი, რომელიც ღორის ფეხებისგან მზადდება, აქვს ჟელესებრი კონსისტენცია და სხვადასხვა სუნელები აძლევს გამორჩეულ გემოს.

კერძები
მუჟუჟი თეფშზე

მომზადების წესი

1

პირველ რიგში, კარგად გაასუფთავეთ და გარეცხეთ ღორის ფეხები. შემდეგ მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით ცივი წყალი და დადგით მაღალ ცეცხლზე. დუღილის დროს მოხადეთ ქაფი.

2

მას შემდეგ რაც წამოდუღდება, დაუწიეთ ცეცხლს და დაამატეთ მთლიანი ხახვი კანის გარეშე, 3-4 ნაჭრად გაჭრილი სტაფილო, ნიახური, დაფნა, ქინძის თესლი, პილპილი და ხარშეთ დაახლოებით 3 საათი.

3

დარწმუნდით რომ ხორცი კარგად მოიხარშა, ძვალი თავისუფლად უნდა მოაცილოთ. ცეცხლიდან გადმოღების შემდეგ ოდნავ გააციეთ და ამოიღეთ ხორცი ქვაბიდან.

4

მოაცილეთ ძვლები და ხორცი მოათავსეთ ცალკე ჭურჭელში. ხორცის ბულიონს მოხადეთ ზედმეტი ცხიმი და დაახლოებით ერთი ლიტრი გაწურეთ, დაუმატეთ მარილი და ძმარი და აადუღეთ.

5

მიღებული ბულიონი დაასხით ხორცს და შედგით მაცივარში. მუჟუჟი მიირთვით მეორე დღეს, თუმცა მოაყარეთ დაჭყლეტილი ნიორი და დაჭრილი ქინძი.

დრო6 სთ
პორცია8
კალორია220
ინგრედიენტები
  • 4 ღორის ფეხი
  • 110 მლ ღვინის ძმარი
  • 1 სტაფილო
  • 3 დაფნა
  • 1 ხახვი
  • 1 ჩ/კ ქინძის თესლი
  • ნიორი
  • ნიახური და ქინძი
  • მარილი და პილპილი