ნაყინის რეცეპტი
სახლში მომზადებული ნაყინის რეცეპტი, რომლისთვისაც დაგჭირდებათ ცოტა ინგრედიენტი და ნაყინის მოსამზადებელი აპარატი.
მომზადების წესი
1
რძე, ნაღები და შაქარი აურიეთ ქვაბში და დადგით დაბალ ცეცხლზე, სანამ შაქარი არ დაიშლება. ურიეთ და გააგრძელეთ სანამ პატარ ბუშტუკები არ გამოჩნდება.
2
კრემის ნარევი გადაიტანეთ კონტეინერში და შეურიეთ ვანილის ექსტრაქტი და გააციეთ, მინიმუმ 2 საათი.
3
ჩაასხით ცივი ნარევი ნაყინის აპარატში და ამუშავეთ 20-25 წუთი, ან მიჰყევით აპარატის ინსტრუქციას.
4
როდესაც ნაყინი სასურველ სიგრილემდე მიაღწევს, მიირთვით ან მოათავსეთ კონტეინერში და შეინახეთ საყინულეში.
დრო2 სთ 30 წთ
პორცია4
კალორია420
ინგრედიენტები
- 2 ¼ ჭიქა რძე
- 1 ჭიქა სქელი ნაღები
- ¾ ჭიქა თეთრი შაქარი
- 2 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი