ქათმის სალათის რეცეპტი
მარტივი, მაგრამ გემრიელი ქათმის სალათის რეცეპტი, რომელიც იდეალურია როგორც მსუბუქი სადილისთვის, ისე წვეულებისთვის. ასევე გამოგადგებათ საპიკნიკედაც.
მომზადების წესი
1
თავდაპირველად მოხარშეთ ქათმის ფილე, გააცივეთ და შემდეგ დაჭერით წვრილად და გრძლად.
2
დიდ ჯამში მოათავსეთ დაჭრილი ქათამი, დაკუბიკებული წითელი და მწვანე ბულგარული წიწაკა და წვრილად დაჭრილი წითელი ხახვი.
3
სხვა პატარა ჯამში აურიეთ მაიონეზი, ლიმნის წვენი და ხმელი მდოგვი.
4
მაიონეზის ნარევი დაასხით ქათმის ნარევს და კარგად აურიეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი თანაბრად შეზავდეს.
5
დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ნუ დაგავიწყდებათ, რომ მაიონეზი უკვე შეიცავს მარილს.
6
თუ იყენებთ ოხრახუშს, ახლა დაამატეთ და ფრთხილად აურიეთ.
7
გადაიტანეთ სალათი სერვირების თეფშზე და გააცივეთ მაცივარში მინიმუმ 30 წუთის განმავლობაში სერვირებამდე.
დრო50 წთ
პორცია4
კალორია320
ინგრედიენტები
- 500 გრ მოხარშული ქათმის ფილე
- 75 გრ წითელი ბულგარული წიწაკა
- 75 გრ მწვანე ბულგარული წიწაკა
- 40 გრ წითელი ხახვი
- 120 მლ მაიონეზი
- 1 ს/კ ლიმნის წვენი
- 1/2 ჩ/კ ხმელი დაფქული მდოგვი
- მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
- 2 ს/კ ახალი ოხრახუში (სურვილისამებრ)