ქათმის სალათის რეცეპტი

მარტივი, მაგრამ გემრიელი ქათმის სალათის რეცეპტი, რომელიც იდეალურია როგორც მსუბუქი სადილისთვის, ისე წვეულებისთვის. ასევე გამოგადგებათ საპიკნიკედაც.

სალათები
ქათმის სალათის რეცეპტი

მომზადების წესი

1

თავდაპირველად მოხარშეთ ქათმის ფილე, გააცივეთ და შემდეგ დაჭერით წვრილად და გრძლად.

2

დიდ ჯამში მოათავსეთ დაჭრილი ქათამი, დაკუბიკებული წითელი და მწვანე ბულგარული წიწაკა და წვრილად დაჭრილი წითელი ხახვი.

3

სხვა პატარა ჯამში აურიეთ მაიონეზი, ლიმნის წვენი და ხმელი მდოგვი.

4

მაიონეზის ნარევი დაასხით ქათმის ნარევს და კარგად აურიეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი თანაბრად შეზავდეს.

5

დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ნუ დაგავიწყდებათ, რომ მაიონეზი უკვე შეიცავს მარილს.

6

თუ იყენებთ ოხრახუშს, ახლა დაამატეთ და ფრთხილად აურიეთ.

7

გადაიტანეთ სალათი სერვირების თეფშზე და გააცივეთ მაცივარში მინიმუმ 30 წუთის განმავლობაში სერვირებამდე.

დრო50 წთ
პორცია4
კალორია320
ინგრედიენტები
  • 500 გრ მოხარშული ქათმის ფილე
  • 75 გრ წითელი ბულგარული წიწაკა
  • 75 გრ მწვანე ბულგარული წიწაკა
  • 40 გრ წითელი ხახვი
  • 120 მლ მაიონეზი
  • 1 ს/კ ლიმნის წვენი
  • 1/2 ჩ/კ ხმელი დაფქული მდოგვი
  • მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
  • 2 ს/კ ახალი ოხრახუში (სურვილისამებრ)