საცივის რეცეპტი

უნიკალური და ტრადიციული საცივის რეცეპტი, რომელიც არის საახალწლო სუფრის განუყოფელი და უგემრიელესი ნაწილი.

წვნიანი
საცივი

მომზადების წესი

1

ქათმის მკერდი მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და მოაყარეთ 1 ს/კ მარილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, გამორთეთ ცეცხლი და დააყოვნეთ 10 წუთი. შემდეგ ამოიღეთ ხორცი და გადადეთ ცალკე.

2

ნიგოზი გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში და შემდეგ დაამატეთ და აურიეთ გახეხილი ნიორი, უცხო სუნელი, დარიჩინი და წიწაკა.

3

ამასობაში, საშუალო ცეცხლზე მოშუშეთ ხახვი ზეთში. შემდეგ დაამატეთ ნიგვზის ნაზავი და გააგრძელეთ პროცესი 1 წუთამდე.

4

ბოლოს ჩაამატეთ ბულიონი, აურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ სანამ ოდნავ შესქელდება, 5-10 წუთი.

5

დაჭრილი ქათმის ხორცი დაამატეთ ტაფაში ისე, რომ დაიფაროს სოუსში და გამორთეთ ცეცხლი.

6

მაცივარში შენახვამდე უმჯობესია საცივი ცოტა ხნით ოთახის ტემპერატურაზე დატოვოთ. მიირთვით ცივი.

დრო1 სთ
პორცია4
კალორია500
ინგრედიენტები
  • 500 გრ ქათმის მკერდი
  • 500 მლ ქათმის ბულიონი
  • 200 გრ ნიგოზი
  • 4 კბილი ნიორი
  • ½ ჩ/კ უცხო სუნელი
  • ¼ ჩ/კ დარიჩინი
  • ⅛ ჩ/კ წითელი წიწაკა
  • ½ ხახვი