შქმერულის რეცეპტი
უნიკალური რაჭული შქმერულის რეცეპტი, რომელიც აერთიანებს ქათმის ხორცის და სხვადასხვა სუნელების არომატებს და აქვს ქართული გემო.

მომზადების წესი
1
ქათამი დაჭერით პატარა ან საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოაყარეთ ცოტაოდენი მარილი და შეწვით კარაქში. დასრულების შემდეგ დროებით გადადეთ.
2
ტაფაში არსებულ ცხიმს დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი, ცოტა წყალი, უცხო და ქინძის სუნელი და წამოადუღეთ.
3
ამის შემდეგ შიგნით მოათავსეთ ქათმის ნაჭრები, დაასხით რძე სანამ ნაჭრები არ დაიფარება, დააფარეთ თავსახური და წამოადუღეთ.
4
შქმერული მზად არის და ძალიან გემრიელია ლავაშთან ან შოთის პურთან ერთად.
დრო50 წთ
პორცია5
კალორია300
ინგრედიენტები
- 1 ქათამი
- 1 ჩ/კ ქინძის სუნელი
- 1 ჩ/კ უცხო სუნელი
- 3 კბილი ნიორი
- კარაქი
- რძე
- მარილი