მოჩის ნაყინის რეცეპტი

მოჩის ნაყინის რეცეპტი, რომლითაც შეძლებთ სახლის პირობებში მოამზადოთ უგემრიელესი იაპონური დესერტის თანამედროვე ვარიანტი.

დესერტები
ხუთი სხვადასხვა ფერის მოჩის ნაყინი

მომზადების წესი

1

საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, მოათავსეთ მასზე თქვენთვის სასურველი ნაყინის ბურთულები და 1 საათით შედგით საყინულეში.

2

მიკროტალღური ღუმელისთვის განკუთვნილ თასში მოათავსეთ ბრინჯის ფქვილი, შაქარი, შაქრის ფხვნილი, დაუმატეთ წყალი და მოურიეთ ერთგვაროვანი მასის მისაღებად. დააფარეთ თავსახური და შედგით მიკროტალღურში 1 წუთის განმავლობაში. შემდეგ, მოურიეთ ცომს და შედგით 1 წუთი. ისევ მოურიეთ და ამჯერად შედგით ნახევარი წუთით.

3

მაგიდაზე მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდი, მოაყარეთ სახამებელი და ცხელი ცომი გადაიტანეთ პერგამენტზე. მოაყარეთ სახამებელი და გააბრტყელეთ (სისქე დაახლოებით 6 მმ). თუ ცომი წებოვანია, გაბრტყელებისას დამატებით მოაყარეთ სახამებელი. შემდეგ, კი 30 წუთით შედგით მაცივარში.

4

გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და დაჭერით 8-10 სანტიმეტრის დიამეტრის წრეებად. მოაშორეთ ზედმეტი სახამებელი და თითო წრის ცენტრში მოათავსეთ გაყინული ნაყინის ბურთულები ისე, რომ გარშემო დარჩეს ცომი და შემდეგ მთლიანად დალუქეთ.

5

მიღებული თითო ბურთულა მჭიდროდ შეფუთეთ ცელოფნით ან სხვა მასალით და შედგით საყინულეში მინიმუმ 1 საათით. სანამ მიირთმევთ, უმჯობესია მოჩის ნაყინი ოთახის ტემპერატურაზე გააჩეროთ 5-10 წუთით.

დრო2სთ 30წთ
პორცია12
კალორია70
ინგრედიენტები
  • 1 ჭიქა წებოვანი ბრინჯის ფქვილი
  • 1/4 ჭიქა შაქარი
  • 2 ს/კ შაქრის ფხვნილი
  • 1 ჭიქა წყალი
  • საკვების საღებავი ფერისთვის
  • სიმინდის ან კარტოფილის სახამებელი
  • ნაყინი