კატლეტის რეცეპტი

კატლეტის რეცეპტი, რომლის საშუალებითაც სწრაფად და მარტივად მოამზადებთ ხორცის გემრიელ კერძს, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ სხვადასხვა გარნირთან ერთად.

კერძები
ხორცის სამი კატლეტი თეფშზე

მომზადების წესი

1

კატლეტის მოსამზადებლად დიდ თასში აურიეთ საქონლის ფარში, დაჭრილი ხახვი, კვერცხი და სანელებლები – მარილი, შავი პილპილი და წითელი წიწაკა.

2

დატეხეთ პურის ნაჭრები წვრილ ნატეხებად და მოათავსეთ ჭიქაში ან პატარა თასში. მიღებული ხორცის მასისგან გააკეთეთ ოვალური ფორმის კატლეტები და ამოურიეთ პურის ნატეხებში ისე, რომ მთლიანად დაიფაროს.

3

წინასწარ გააცხელეთ დიდი ტაფა საშუალო ცეცხლზე, დაამატეთ თითო სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი და კარაქი. კატლეტის თითო მხარე შეწვით დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, ტაფას დააფარეთ თავსახური.

4

შესამოწმებლად, შეგიძლიათ კატლეტი გაჭრათ დანით და თუ შიგთავსი წვნიანია სისხლის გარეშე, ის მომზადებულია. შეგიძლიათ მიირთვათ გარნირთან ერთად – მოხარშული წიწიბურა, კარტოფილის პიურე.

დრო40წთ
პორცია12
კალორია113
ინგრედიენტები
  • 700 გრ საქონლის ფარში
  • 1 ხახვი
  • 1 კვერცხი
  • 1 ½ ჩ/კ მარილი
  • ½ ჩ/კ შავი პილპილი
  • ½ ჩ/კ წითელი წიწაკა
  • 2 ნაჭერი პური
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 1 ს/კ უმარილო კარაქი