ომლეტის რეცეპტი
სწრაფი ომლეტის რეცეპტი, რომელიც მზადდება კვერცხით, პომიდვრით, ბაზილიკით და ყველით. შეგიძლიათ დაამატოთ სასურველი ინგრედიენტი მეტი არომატისთვის.
მომზადების წესი
1
კვერცხი ათქვიფეთ თასში. დაჭერით ბაზილიკის ფოთლები და პომიდვრები გაჭერით შუაზე.
2
ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ მარილი, პილპილი და ზეითუნის ზეთი გემოვნებით. მოათავსეთ ჩერი პომიდვრები და შეწვით 1 წუთის განმავლობაში.
3
დაუწიეთ ცეცხლს, მოაყარეთ ბაზილიკის ფოთლები და მოასხით ათქვეფილი კვერცხი, ისე, რომ მთლიან ტაფაზე თანაბრად გადანაწილდეს.
4
მას შემდეგ, რაც კვერცხი გამკვრივდება, თუმცა ზედაპირი ჯერ კიდევ უმია, მოაყარეთ გახეხილი ყველი. თუმცა, ყველის მოყრა შეგიძლიათ მომზადების შემდეგაც.
5
როდესაც ომლეტი ბოლომდე შეიწვება, გადაკეცეთ და გადაიტანეთ თეფშზე.
დრო15წთ
პორცია1
კალორია320
ინგრედიენტები
- 2 კვერცხი
- 1 ს/კ კარაქი
- 2 ს/კ გახეხილი ჩედარი
- 3 ღერი ბაზილიკი
- 4 ჩერი პომიდორი
- ზეითუნის ზეთი
- მარილი და პილპილი