გოზინაყის რეცეპტი

გოზინაყის რეცეპტი, მარტივად მოსამზადებელი ტრადიციული ქართული ტკბილეული, რომელიც ახალი წლის დღესასწაულთან ასოცირდება.

დესერტები
გოზინაყი თეფშზე

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსზე. დაჭერით ნიგოზი, დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე და მოხალეთ 5-7 წუთის განმავლობაში. ამასობაში, მცენარეული ზეთი წაუსვით სხვა საცხობ ფირფიტას.

2

დიდ ტაფაში მოათავსეთ თაფლი და შაქარი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. ურიეთ სანამ არ დაიწყებს დუღილს და მუქ ფერს არ მიიღებს, დაახლოებით 5 წუთი.

3

დაამატეთ ნიგოზი და განუწყვეტლივ ურიეთ, რადგან თაფლი და ნიგოზი შეერიოს ერთმანეთს. განაგრძეთ მოხალვა 4-5 წუთის განმავლობაში, სანამ ნარევი არ შესქელდება.

4

დაასხით ცხელი გოზინაყი ზეთიან საცხობ ფირფიტაზე და გააბრტყელეთ, რომ მიიღოთ დაახლოებით 2.5 სანტიმეტრის სისქე. გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში და შემდეგ დაჭერით პატარა რომბის ფორმის ნაჭრებად.

5

მირთმევამდე სრულად გააგრილეთ და შეინახეთ ჰერმეტულად დახურულ კონტეინერში.

დრო35 წთ
პორცია16
კალორია320
ინგრედიენტები
  • 800 გრ ნიგოზი
  • 480 გრ თაფლი
  • 4 ს/კ შაქარი
  • 2 ჩ/კ მცენარეული ზეთი