ხაშლამის რეცეპტი

ტრადიციული ქართული ხაშლამის რეცეპტი, რომელიც დაგეხმარებათ მარტივად მოამზადოთ ეს პოპულარული და უგემრიელესი ხორცის კერძი.

კერძები
ხაშლამა და წვენი

მომზადების წესი

1

საქონლის ხორცი გარეცხეთ, დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად, ჩაყარეთ ხორცი დიდ ქვაბში, დაასხით იმდენი წყალი, რომ 2/3-ით დაფაროს და მიიყვანეთ დუღილამდე. როგორც კი ადუღდება, მოხადეთ ქაფი და გადაღვარეთ ეს პირველი ნახარში.

2

დაამატეთ გაფცქვნილი და მთლიანი ხახვი, პილპილი, დაფქული რეჰანი და დაფნის ფოთლები, დაფარეთ წყლით და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში. პერიოდულად ამოურიეთ და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ცოტა წყალი.

3

გარეცხილი ქინძი, ნიახური და მწვანე ხახვი დაამატეთ ქვაბში და განაგრძეთ ხარშვა. ხორცი უნდა გახდეს რბილი და ხარშვა განაგრძეთ 1-2 საათის განმავლობაში. თუ საჭიროა, დაამატეთ ცხელი წყალი, რადგან ხორცი წყლით იყოს დაფარული.

4

როდესაც ხორცი საკმარისად დარბილდება, ამოიღეთ მწვანილები, დაამატეთ მარილი გემოვნებით და კარგად მოურიეთ. დატოვეთ ქვაბი დახურული კიდევ 10-15 წუთი, რომ ხორცმა კიდევ უფრო შეიწოვოს არომატები.

5

ხაშლამა მიირთვით ცხელი, შეგიძლიათ ნახარშთან ერთად. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ მოაყაროთ ახლად დაჭრილი მწვანე ხახვი, ქინძი და ნიორი.

დრო4 სთ
პორცია4
კალორია400
ინგრედიენტები
  • 1 კგ საქონლის ხორცი
  • 4 ხახვი
  • 2-3 დაფნის ფოთოლი
  • 10 გრ პილპილის მარცვლები
  • 1 ჩ/კ დაფქული რეჰანი
  • 1 კონა ქინძი
  • 1 კონა ნიახური
  • 4 ღერი მწვანე ხახვი