უზბეკური ფლავის რეცეპტი
უგემრიელესი უზბეკური ფლავის რეცეპტი, რომელიც მზადდება ცხვრის ხორცისგან, ბრინჯისგან, ბოსტნეულისგან და არის ძალიან არომატული.
მომზადების წესი
მოათავსეთ ბასმატის ბრინჯი დიდ თასში, დაფარეთ თბილი წყლით და გადადგით. ამასობაში, გარეცხეთ ინგრედიენტები და აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი.
ქვაბში გააცხელეთ მცენარეული ზეთი მაღალ ცეცხლზე და დაამატეთ ცხვრის ხორცი. ხარშეთ 10 წუთი, თანაბრად შებრაწვამდე. დაამატეთ ხახვი და განაგრძეთ ხარშვა კიდევ 10 წუთი.
დაამატეთ სტაფილო, მოურიეთ და ხარშეთ სტაფილოს დარბილებამდე. დაუმატეთ კოწახური, ძირა, ქინძი და წიწაკის მარცვლები. ჩააგდეთ მთლიანი ნიორი, მოურიეთ, დააფარეთ თავსახური და დაბალ ცეცხლე ხარშეთ ნახევარი საათი.
გადაწურეთ ბრინჯი და დაამატეთ ნახარშში, ხორცის ზედაპირზე. ნელ-ნელა დაასხით 2 ჭიქა მდუღარე წყალი და არ მოურიოთ. ბოლოს, მოაყარეთ მარილი.
შეამცირეთ სითბო, დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ ბრინჯის დარბილებამდე და სითხის შეწოვამდე, დაახლოებით 20 წუთი. ბოლოს კარგად აურიეთ და მიირთვით უზბეკური ფლავი.
- 2 ჭიქა ბრინჯი ბასმატი
- 4 თავი ნიორი
- ½ ჭიქა მცენარეული ზეთი
- 900 გრ ცხვრის ხორცი
- 2 ხახვი
- 5 სტაფილო
- ½ ჭიქა კოწახური
- 2 ს/კ ძირას თესლი
- 2 ს/კ ქინძის თესლი
- 1 ჩ/კ შავი პილპილის მარცვლები
- 2 ს/კ მარილი