ისპანახის ფხლის რეცეპტი

უგემრიელესი და უნიკალური ქართული ისპანახის ფხლის რეცეპტი, მარტივად მოსამზადებელი, ყოველთვის სასიამოვნო და მსუბუქი სალათა.

სალათები
ისპანახის ფხალი

მომზადების წესი

1

დიდი ქვაბით წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაამატეთ ისპანახი, ურიეთ და ხარშეთ ერთი წუთი და შემდეგ კარგად გაწურეთ.

2

ხორცის საკეპ მანქანაში გაატარეთ ნიორი და ნიგოზი, ისე რომ მიიღოთ სველი ქვიშის მაგვარი მასა.

3

დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ისპანახი და ქინძი და კარგად შეურიეთ ერთმანეთში ისე, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.

4

დაუმატეთ ძმარი, ქინძის თესლი, უცხო სუნელი, წიწაკა, ზეთი და აურიეთ. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

5

დააფარეთ თავსახური და ისპანახის ფხალი შედგით მაცივარში ერთი საათით. მირთმევამდე მოაყარეთ ბროწეული.

დრო1 სთ 10 წთ
პორცია6
კალორია150
ინგრედიენტები
  • 300 გრ ისპანახი
  • 50 გრ გარჩეული ნიგოზი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 25 გრ ქინძი
  • 2 ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი
  • ½ ჩ/კ დაფქული ქინძის თესლი
  • ½ ჩ/კ უცხო სუნელი
  • ¼ ჩ/კ წითელი წიწაკა
  • 60 მლ ზეთი
  • ბროწეულის მარცვლები