აჯაფსანდალის რეცეპტი

არომატით სავსე აჯაფსანდალის რეცეპტი, მარტივად მოსამზადებელი ბოსტნეულით სავსე კერძი, რომელიც გემრიელია ცხელიც და ცივიც.

კერძები
აჯაფსანდალი

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ 1 ს/კ მცენარეული ზეთი დიდ ქვაბში დაბალ ცეცხლზე. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ 5 წუთი. დაუმატეთ ტომატის პასტა და ურიეთ დაახლოებით 1 წუთი.

2

დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი ბადრიჯანი და ცოტა მარილი, მოურიეთ, დააფარეთ თავსახური და ხარშეთ 5-7 წუთი.

3

ჩაყარეთ დაჭრილი პომიდორი, წიწაკები და თავდახურული ხარშეთ 15-20 წუთი. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ წყალი.

4

ამის შემდეგ, ჩაამატეთ დაჭრილი ნიორი და ქინძის ნახევარი, აურიეთ და მოხარშეთ კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში. გამორთეთ ცეცხლი და ჩაყარეთ დარჩენილი ქინძი.

5

აჯაფსანდალი შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელი, ცივი და სხვა კერძთან ან სალათასთან ერთად.

დრო1 სთ
პორცია4
კალორია110
ინგრედიენტები
  • 1 ხახვი
  • 1 ს/კ ტომატის პასტა
  • 2 ბადრიჯანი
  • 3 წითელი ბულგარული წიწაკა
  • 1 მწვანე ბულგარული წიწაკა
  • 1 წიწაკა
  • 1 დიდი პომიდორი
  • 25 გრ ქინძი
  • 5 კბილი ნიორი