ჰუმუსის რეცეპტი
კლასიკური და ტრადიციული ჰუმუსის რეცეპტი, აღმოსავლური არომატებით მდიდარი სოუსი, რომელიც შესანიშნავია ბოსტნეულთან მისაყოლებლად.
მომზადების წესი
1
მოხალეთ კანგაცლილი მუხუდო, დაჭყლიტეთ ნიორი და მოათავსეთ კვების პროცესორში. აურიეთ სანამ გლუვი, ფხვნილის მსგავსი მასა არ ჩამოყალიბდება.
2
მუშაობის პროცესში დაამატეთ ყინული, ტაჰინი, მარილი და ლიმონის წვენი. აურიეთ დაახლოებით 4 წუთის განმავლობაში.
3
თუ კონსისტენცია სქელია, დაამატეთ ცოტაოდენი ცხელი წყალი. განაგრძეთ მორევა სანამ არ მიიღებთ აბრეშუმისებრ გლუვ მასას.
4
ჰუმუსი მოათავსეთ პატარა კონტეინერში და მოასხით ზეითუნის ზეთი და მოაყარეთ თუთუბო.
დრო20 წთ
პორცია8
კალორია170
ინგრედიენტები
- 3 ჭიქა მუხუდო
- 2 კბილი ნიორი
- 4 ყინულის კუბი
- 80 გრ ტაჰინი
- ½ ჩ/კ კოშერის მარილი
- 1 ლიმონის წვენი
- ზეითუნის ზეთი
- თუთუბო