ბაჟეს რეცეპტი

სწრაფად მოსამზადებელი ბაჟეს რეცეპტი, ტრადიციული ქართული არომატული სოუსი რომელიც მზადდება ნიგვზისგან და სანელებლებისგან.

სოუსები
ბაჟე

მომზადების წესი

1

ნიგოზი გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში და სასურველია ხელითაც დაჭყლიტოთ, რადგან ზეთი კარგად გამოვიდეს. გამოწურული ზეთი გადაიტანეთ ცალკე კონტეინერში.

2

ნიგოზს დაამატეთ დაჭყლეტილი ან წვრილად დაჭრილი ნიორი, ძმარი, უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი და ქინძი.

3

ამის შემდეგ დაამატეთ ადუღებული და გაგრილებული 50 მლ წყალი და მიღებულ მასას კარგად მოურიეთ.

4

შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი წყალი, თუ უფრო თხელი კონსისტენცია გსურთ. ბოლოს მოასხით ნიგვზის ზეთი და მიირთვით ბაჟე.

დრო40 წთ
პორცია4
კალორია600
ინგრედიენტები
  • 400 გრ ნიგოზი
  • 1 ჩ/კ ხმელი ქინძი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 1 ჩ/კ უცხო სუნელი
  • 1 ჩ/კ ყვითელი ყვავილი
  • 1 ჩ/კ წითელი პილპილი
  • მარილი